Папієв, Харабара і Захарченко купалися в отця Жара. Натомість Галиць слідом за Сідляром у воду не стрибнув

Папієв, Харабара і Захарченко купалися в отця Жара. Натомість Галиць слідом за Сідляром у воду не стрибнув

19.01.2012, 19:38

Сьогодні, 19 січня, Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв, начальник управління МВС України в області Микола Харабара скупалися в освяченій воді. “На Йордан вода стає особливою, набуває цілющих властивостей, тому, очевидно, від такої купелі ніхто не хворіє, не дивлячись на морозну погоду, - відзначив Михайло Папієв. – Йорданська вода лікує тілесні і духовні недуги. Відчуття чудові”. Посадовці взяли участь у святкуванні Водохреща у Свято-Троїцькому соборі при Свято-Вознесенському чоловічому монастирі в селі Банчени Герцаївського району. Вони були присутні на службі Божій, яку відправив настоятель Свято-Вознесенського чоловічого монастиря архімандрит Лонгін (Михайло Жар).

Натомість перший заступник голови Чернівецької облдержадміністрації Георгій Галиць взяв участь у богослужінні з нагоди Хрещення Господнього разом з керівництвом та працівниками ТОВ “Машзавод”. Обряд звершив митрополит Чернівецький і Буковинський Української православної церкви Київського патріархату Данило. Митрополит у присутності представників цехів відправив службу Божу на території підприємства та освятив воду в басейні. Чимало заводчан на чолі зі своїм директором Віктором Сідляром, як і належить на Водохреща, зголосилися відчути зцілюючу силу йорданської води. За словами Георгія Галиця, це особливий день. Це третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, оскільки святий дух сходить на землю і благословляє усіх грішних. Він побажав машзаводівцям йорданської чистоти в усіх помислах, здоров’я, добра та достатку у кожному домі.

У місті Чернівці на річці Прут здійснення обряду освячення води звершив митрополит Чернівецький і Буковинський Української православної церкви Онуфрій. На березі річки зібралося близько двох тисяч буковинців. В тому числі в.о. мера Чернівців Віталій Михайлішин. Традиційно після освячення води всі охочі мали змогу зануритися у воду, щоб, за повір’ям, оздоровитися та очистити душу від гріхів.

 

А рівно рік тому, нагадаємо, ці самі люди відзначали Водохреще зовсім в іншій компанії. 19 січня 2011 року, на свято Водохреще (Йордан), о 12 годині відбулося освячення води у річці Прут поблизу стадіону «Мальва». Прийшли на освячення і представники влади: губернатор Михайло Папієв, голова Чернівецької обласної ради Василь Ватаманюк, міський голова Микола Федорук. Новоспечений секретар міської ради Віталій Михайлішин, начальник обласної міліції Микола Харабара та інші. Але занурюватись у холодну річку не ризикнули.



КОМЕНТАРІ (1)

А чого про нашого Віталіка нічого не написали? Він, що проігнорував таку можливість посвітитися на людях у плавках. От Черновецький колись же позував перед камерами у трусах. Чи він досі відходить від того позорняка з новорічним привітанням на бігбордах?

avatar

Фанат Михайлішина

19 січня 2012 15:50