Панчишин запропонував Федоруку юридичну допомогу своїх адвокатів

Панчишин запропонував Федоруку юридичну допомогу своїх адвокатів

02.06.2012, 16:41

Чинний мер Новодністровська Руслан Панчишин вважає, що виграв апеляційний суд у Вінниці, бо влада десь списала його з рахунків і не сподівалася, що він боротиметься до кінця. Тому, припускає він, можливо,  у його випадку і не спрацювало телефонне право, яким часто керуються судді. Так у даному конкретному випадку суд пішов на ухвалення законного рішення. Про все це Руслан Панчишин розповів на прес-конференції в Чернівцях, яку він провів у п’ятницю, 1 червня.

Апеляційний суд, нагадаємо, не лише скасував рішення суду першої інстанції, але й вирішив, що депутати Новодністровської міської ради незаконно усунули пана Панчишина з посади міського голови цього міста.

Журналістів також цікавило, як йому вдалося досягти у суді того, чого не зміг зробити так само усунутий з посади депутатами міськради Чернівецький міський голова Микола Федорук. «У нас був трохи різний предмет оскарження в апеляційному суді. Я оскаржував рішення суду першої інстанції, який вже виніс вирок по моїй справі, а у випадку Федорука йшлося ще тільки про допущення його до правосуддя», - відповів Руслан Панчишин.

Не останню роль у досягненні цього успіху відіграла кваліфікована група адвокатів, яка представляє інтереси Руслана Панчишина у судах.  Відтак він заявив, що готовий поділитися ними з екс-мером Чернівців і надати йому необхідну юридичну допомогу.

Чинний мер Новодністровська Руслан Панчишин переконаний, що ситуація навколо нього і Федорука остаточно вирішиться тільки після парламентських виборах, на яких переможе опозиція.

Ті ж люди, які перешкоджали здійсненню правосуддя чи намагалися закулісно впливати на роботу органів місцевого самоврядування обов’язкво будуть покарані.

Зараз усі вони Папієв, Козак роблять усе можливе, щоб довести свою корисність, показують,  що можуть і вміють працювати, тому підуть на будь-які фальсифікації. Інакше їх незабаром просто чекатиме спілкування зі слідчим.

Так, як це трапилося у випадку з суддею Вищого адміністративного суду України паном Амеліним, який своїм одноосібним рішенням зупинив дію Вінницького апеляційного суду у справі Панчишин проти депутатів Новодністровської міської ради. Вища рада юстиції, до якої мер Новодністровська звернувся з відповідним клопотанням, відкрита проти цього судді дисциплінарне провадження. «Бо якби в його діях не вбачалося порушень, то у відкритті такого провадження ВРЮ просто відмовила б», - припустив Руслан Панчишин.

Адвокати мера наполягають, щоб комісія проаналізувала, скільки до Вищого адміністративного суду України всього надійшло справ 19 квітня 2012 року. Тобто того дня, коли туди надійшла його справа. І по скількох із цих кількох сотень судді винесли рішення про призупинення дії попереднього рішення. «Я переконаний, що такою виявиться тільки одна моя справа», - наголосив пан Панчишин.

Ще одним порушенням є зволікання з розглядом його справи по суті. Законом для цього передбачено місяць, відтак 20 травня мешканці Новодністровська вже мали б знати, яке рішення ухвалили судді  Вищого адміністративного суду України.

«Переконаний, що на моєму прикладі Вищий адміністративний суд України показав те, як може безцеремонно діяти під час парламентських виборів, - заявив Руслан Панчишин. -  Адже саме до його юрисдикції належать питання, пов’язані в тому числі з оскарженням результатів виборі та можливих порушень під час їх проведення».

1