Панчишин вийшов сухим з води: суд покарав 'стрілочників' екс-кандидата у депутати

Панчишин вийшов сухим з води: суд покарав "стрілочників" екс-кандидата у депутати

10.01.2013, 21:15

Вироком Хотинського районного суду Чернівецької області від 9 січня ц. р. засуджено до різної міри покарання двох буковинців, яким інкримінувалося перешкоджання здійсненню виборчого права на минулорічних виборах до Верховної Ради України. Так, один із них засуджений до 3-х років позбавлення волі з іспитовим строком на два роки. Іншого фігуранта цієї кримінальної справи суд оштрафував на 850 гривень. Двоє громадян на пропозицію свого знайомого за грошову винагороду займалися розповсюдженням листівок на території Хотинського району стосовно двох кандидатів у народні депутати. В агітках містилася недостовірна інформація про одного з кандидатів у нардепи, а також те, що інший зняв свою кандидатуру з виборчих перегонів, - повідомили www.buknews.com.ua у прес-служба прокуратури Чернівецької області.

- Ми вкотре переконуємось, що правоохоронна система прогнила в нашій країні, - розповідає керівник виборчого штабу Руслана Панчишина та голова Чернівецької правозахисної групи Олексій Крикливець. - І розповсюдження такого повідомлення прокуратурою Чернівецької області - це непрофесійно, адже рішення не вступило у законну силу і є ще терміни оскарження. А захист буде подавати апеляцію, адже вважає рішення суду несправедливим.

Йдеться, нагадаємо, про затриманого у рамках розслідування кримінальної справи Андрія Паламаря. Під час парламентської виборчої кампанії чоловік працював водієм у Олексія Крикливця, який був керівником виборчого штабу кандидата в народні депутати по 204 одномандатнову виборчому округу Руслана Панчишина. Пан Крикливець також був довіреною особою цього кандидата в народні депутати. Андрієві Паламарю інкримінували дві статті кримінального кодексу України: 157 ч.3 (Перешкоджання здійсненню виборчого права) та 161 ч. 2 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії). Підставою для затримання кількох підозрюваних, в тому числі Андрія Паламаря (27 жовтня), стали листівки, що їх розповсюдили на окрузі № 204. (Ще двох хлопців затримали, взяли від них письмові пояснення і відпустили. Хлопці нібито засвідчили, що у село, де вони роздавали якісь листівки їх на машині привіз саме Андрій Паламар). В одній з них йшлося про те, що кандидат у депутати Артем Семенюк нібито зняв свою кандидатуру й брати участі у виборах не буде. Друга, згідно з повідомленням зі штабу одного з кандидатів у депутати, це «листівка провокаційного характеру з ознаками антисемітизму, спрямована на розпалювання міжнаціональної ворожнечі і ненависті, перешкоджанню діяльності кандидата у народні депутати у 204 в/о Богдана Баласиновича шляхом введення в оману виборців». У ніч на 23 жовтня десятки тисяч мешканців Заставнівського, Хотинського, Сокирянського та Кельменецького районів, м.Новодністровськ отримали у поштові скриньки, за місцем свого проживання листівки провокаційного характеру з ознаками антисемітизму.

 У п’ятницю, 2 листопада, на 10.00 на розмову до прокуратури запрошували Руслана Панчишина. Довірена особа цього кандидата в депутати Олексій Крикливець навіть припускав, що там його можуть спробувати затримати.

НАГАДАЄМО, ЩО ПЕРЕД ЦИМ ГАЗЕТА "ЧАС" ПОВІДОМЛЯЛА:

Буковинські євреї просять посла Ізраїлю зробити Панчишина персоною нон-грата. До редакції газети "Час" надійшов лист від Єврейської громади Чернівецької області до Надзвичайного і Повноважного посла держави Ізраїль в Україні Реувена Дінеля.

В ньому Лев Клейман від імені єврейської громади Буковини звертається до посла з наполяганням заборони в"їзду до держави Ізраїль та оголошення персонами нон-грата колишнього кандидата в народні депутати Руслана Панчишина та його помічників Андрія Паламаря та Олексія Крикливця.

 В самому листі від Єврейської громади йдеться, зокрема, про наступне: "Під час нещодавніх передвиборчих перегонів перед виборами парламенту нашої держави один з кандидатів у народні депутати по виборчому округу № 204 у запалі політичної боротьби організував виготовлення та розповсюдження серед виборців декількох районів Чернівецької області листівок, які містять ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі та антисемітизму, що є прямим порушенням Конституції України та частини п'ятої статті 74 Закону України "Про вибори народних депутатів України.

На Буковині - краї толерантності та взаємоповаги, цей випадок є нетиповим, зухвалим і цинічним, і тому викликав справедливе обурення громадськості.

Ми, євреї Чернівецької області, можемо пояснити цей факт (розповсюдження антисемітських листівок, - ЧАС) лише низькою загальною культурою цієї людини, тим, що ві не ріс в нашому краї і не обізнаний із його традиціями. Справжні краяни розібралися в цьому кандидатові, і по округу № 204 до Верховної ради обрана інша людина, справді достойна, хоча й молода (це близький родич Михайла Папієва - Артем Семенюк, - ЧАС).

Ми з розумінням поставилися до зусиль Голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва, який, як тільки факт розповсюдження антисемітських листівок стали відомі, негайно звернувся до правоохоронних органів із проханням належним чином відреагувати. Це було зроблено. Спробам внести міжнаціональний розбрат у буковинське суспільство буде дано правову оцінку.

Але ми вважаємо, шановний пане Посол, що люди, причетні до цієї ганебної справи, повинні бути покарані у спосіб, який є сприйнятливим в міжнародній спільноті, у цивілізованих людей.

Тому наполягаємо на забороні в"їзду до держави Ізраїль та оголошення персонами нон-грата колишнього кандидата в народні депутати Руслана Панчишина та його помічників Андрія Паламаря та Олексія Крикливця."

Голова правління єврейської громади Чернівецької області Л.І. Клейман

 12.11.2012"

1


КОМЕНТАРІ (1)

І зараз це гівно розколює опозицію.  Так як і його шеф під час виборів парламентських колов опозиційний табір.   Висунули в окрузі на довиборах в облраду цього Крикливця, якого не пустять в Ізраїль.  Дурні будуть буковинці, якщо пітримають цих авантюристів. Ясно, що він не переможе, але буде забирати голоси у Скорейка з Батьківщини. От банда провокаторів.

avatar

Кіцманський

10 січня 2013 18:04