'Пам’ятник у формі скульптури у сквері по вул. Коцюбинського, 7': Український народний дім просить скоригувати рішення щодо Воробкевича і ввести Старика до конкурсної комісії

"Пам’ятник у формі скульптури у сквері по вул. Коцюбинського, 7": Український народний дім просить скоригувати рішення щодо Воробкевича і ввести Старика до конкурсної комісії

25.10.2021, 15:44

У Чернівцях Український народний дім висловив свої зауваження щодо пам'ятника Воробкевичу в сквері ЧНУ.

Про йдеться на їхній сторінці у facebook.

Зокрема, Український народний дім просить замінити слова "пам’ятного знаку" замінити на "пам’ятника у формі скульптури" скрізь по тексту проектів трьох документів, як це визначене рішенням Чернівецької міської ради №373 від 28 серпня 2021 р.

Також вимагають уточнити місце встановлення пам’ятника Сидору Воробкевичу "сквер по вул. М.Коцюбинського, №7" в п. 1.2 Умов проведення конкурсу та скрізь по тексту всіх трьох документів, що виносяться на розгляд МВК 26 жовтня 2021 р.

А ще просять вилучити слова "у сквері біля Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича у місті Чернівці" скрізь по тексту всіх трьох документів, що виносяться на розгляд МВК 26 жовтня 2021 р., оскільки сквер по вул. Коцюбинського, 7 не має жодного історичного чи юридичного відношення до Чернівецького університету.

Також вони хочуть, аби до складу конкурсної комісії включили представника організації - голову Товариства "Український Народний дім в Чернівцях" Володимира Старика.



 

1