Овочеве рагу руками письменниці, 'Солодка Даруся' у Сєвєродонецьку і 'Червона рута' у виконанні акторів і наших військовиків: буковинка Марія Матіос  з «театром у зоні доступу» (ОНОВЛЕНО)

Овочеве рагу руками письменниці, "Солодка Даруся" у Сєвєродонецьку і "Червона рута" у виконанні акторів і наших військовиків: буковинка Марія Матіос з «театром у зоні доступу» (ОНОВЛЕНО)

05.03.2021, 15:25

Відома українська письменниця Марія Матіос родом з Буковини поділилася першими враженнями від альтруїстичного проекту «ТЕАТР У ЗОНІ ДОСТУПУ», який втілює  спільно з директором-художнім керівником  Івано-Франківського драмтеатру, лауреатом Шевченківської премії Ростиславом Держипільським і його справді зірковою командою.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарну виставу “Солодка Даруся” за романом буковинки Марії Матіос зіграють у Чорнобилі та Сєвєродонецьку

May be an image of дорога

Поки актори долали відстань Івано-Франківськ - Севєродонецьк, Марія Матіос знайшла собі «роботу»: поїхала зі свіжими-свіжіськими київськими продуктами на позицію у військову частину, до бійців ЗСУ - приготувати обід. 
 
- Мала намір зварити червоний борщ, а приготувала ОВОЧЕВЕ РАГУ (борщ уже був готовий), - розповіла письменниця. -  Хто товаришує з кухнею, знає, що це дуже просто: свіже м‘ясо, картопля, капуста, морква, квасоля, цибуля, спеції, ну, і тд. Так що пів сотні військовослужбовців, слово честі, облизуватимуть увечері пальчики. Жаль, що не можу показати обличчя багатьох з них. Отакі ???????????? хлопці і жінки-контрактниці!!!
 
May be an image of 1 особа, їжа та у приміщенні
May be an image of 1 особа, їжа та у приміщенні
 
- А я поспішаю до Севєродонецька: о 18.00 в драмтеатрі - "СОЛОДКА ДАРУСЯ". Так що я сьогодні, у день письменника, зі своїми читачами і глядачами!
 
Цього дня 277-й раз з часу прем’єри Івано-франківські актори емоційно били глядача «під дих» своєю неймовірною грою. Багато хто з присутніх у залі вперше був у театрі, більшість із них живуть в умовах війни і втрат, напруги і ризику, і добре знають, що таке біль. Може, через це вчорашній вечір був такий чудовий, бо в залі ішов неперервний обмін енергією і емоціями між глядачами і акторами. Незабутні враження!
 
May be an image of одна або кілька осіб, люди стоять та military uniform
 
May be an image of одна або кілька осіб, люди стоять та у приміщенні
 
Наступного дня, 4 березня, на Луганщині відбулася творча зустріч івано - франківських акторів з бійцями ЗСУ, атмосферу якої передати словами важко, бо всі слова будуть прісними...
 
У день народження Володимира Івасюка на українських позиціях на закінчення звучала "ЧЕРВОНА РУТА" у спільному виконанні «театру у зоні доступу» і наших військовиків.
 
 
- ...а знаєте, мені найважче сьогодні було підписувати книжки дівчатам із позивними (не іменами) - «Магнезія», «Лисиця»... Ні, люди, це не просто хлопці і дівчата: це Воїни. Нація. Але не кожна нація вміє захищатися, як воїн. Ми - вміємо, - підсумувала Марія Матіос. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Триденну подорож до Відня, двадцять тисяч гривень і комплексний відпочинок на курорті, можуть виграти ті, хто проведе маршрутами героїв "Букової землі" Марії Матіос

May be an image of просто неба

 

- Агов! Мої колеги-письменники! Вам сьогодні не гикається????? Курков, Винничук, Роздобудько, Слапчук, Вільчинський, Батурин, Малярчук, Майданська, Лис, Єшкілєв і ще багато-багато інших, чиї книжки вляглися в мою валізу і поїхали зі мною на Луганщину?! А ще й Малкович (дай Боже, йому здоров‘я і натхнення) наладував мене добрим центнером АБАБАГАЛАМАГівських новинок). Так що звиняйте, дорогі мої, - підписувала декотрі книжки замість вас, бо вже дуже просили!
 
- Але яких же вдячних читачів ви матимете, друзі!!! Ви тільки подивіться в ці прекрасні очі, на цю українську красу! Послухали би ви їхні одкровення! І подумайте на хвильку, ДЕ вони перебувають зараз, цієї миті, коли ми сідаємо за свої комп’ютери і «рубаємося» у словесних срачах, хто з нас перший, а хто вже класик?!
 
- Мирного дня всім! - побажала Марія Матіос. 

 May be an image of одна або кілька осіб та просто неба

May be an image of одна або кілька осіб та небо

1