Остап Семерак: Ми обговорюємо з Японією можливість використання в Україні їхніх «чистих технологій»

Остап Семерак: Ми обговорюємо з Японією можливість використання в Україні їхніх «чистих технологій»

14.05.2018, 19:06

Україна зацікавлена у встановленні японського обладнанням "чистих технологій" на вітчизняних підприємствах металургійної, вугільної та енергетичної промисловості. Про це під час робочої поїздки до Токіо (Японія) сказав Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак за результатами зустрічі із Міністром навколишнього середовища Японії Накагавою Масахурою.

«Важливим під час зустрічі стало обговорення механізмів передачі Україні японських чистих технологій. Це б суттєво покращило життя українцям, зробило нашу продукцію більш конкурентною на міжнародних ринках, а Україну - успішною країною. Такою, як ми хочемо її бачити», - прокоментував Остап Семерак.

Крім того, сторони обговорили реформи у секторах атмосферного повітря і води, зокрема, можливість створення ефективної системи моніторингу, яка стане основою для запровадження нового управління, запобігання катастроф та оперативного реагування.

«Така система дозволить отримати дані про реальні викиди та скиди, а отже, застосовувати до забруднювачів увесь інструментарій, аби таки вийти на допустимі у світі норми. Це не лише сучасні стандарти чистоти повітря і води, але й прямий зв’язок із нашим здоров’ям і життям», - резюмував Остап Семерак.

Він нагадав, що Україна взяла зобов'язання впровадити Національний план скорочення викидів, який зобов’яже підприємства поступово скорочувати валові викиди забруднюючих речовин від усіх спалювальних установок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ліквідація наслідків ядерного забруднення і тестування продуктів на вміст радіонуклідів": Іван Рибак розповів про японські враження

Іван Рибак у Японії вивчає досвід ліквідації наслідків аварії на атомній станції Фукусіма

1