Осачук без камер і піару відновлює справедливість у питаннях ціноутворення на ринку житлово-комунальних послуг

Осачук без камер і піару відновлює справедливість у питаннях ціноутворення на ринку житлово-комунальних послуг

13.01.2021, 13:29
Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук повідомив про те, які кроки вживає влада для того, щоб відновити справедливість у питаннях ціноутворення на ринку житлово-комунальних послуг.
 
- Наш обов‘язок – захищати інтереси людей, що особливо актуально в умовах боротьби з пандемією. Так само, як народ, всі громадяни допомагають військовим, медикам, держава, Уряд та Президент допомагають відновити справедливість у питаннях ціноутворення на ринку житлово-комунальних послуг.
 
- Я особисто провів зустріч із головами громад Буковини, без записів, фото і піару, ми обговорили людський біль і переживання, як партнери працюємо разом над виходом.
 
- Усі буковинці повинні знати, що і Президент і Прем’єр-міністр обізнані із вашими зверненнями. Уряд та парламентарі запровадять нові обмежувальні інструменти для необґрунтованих цінових стрибків.
 
- Але і кожен з нас мусить чітко розуміти, що ми самостійно обираємо собі постачальника, найдешевшу ціну. Як це зробити, ми детально розказуємо на наших сторінках.
 
- Людям, які мають малі пенсії та доходи, держава гарантовано виплачує субсидії!
 
- Ми відчуваємо і знаємо про всі труднощі цього часу та віримо, що разом їх здолаємо. 
 
ДОВІДКОВО:
 
 
Глава держави поставив уряду завдання терміново розв'язати питання з тарифами на газ для населення. Відповідна енергетична нарада під головуванням Володимира Зеленського відбулася в Офісі Президента.
 
Подробиці: http://bit.ly/2Xt0mTQ
 

Кожен буковинець має право самостійно обирати постачальника газу з-поміж більш, як 700 компаній, що представлині на ринку.

 Так само, як при виборі мобільного оператора чи Інтернет-провайдера, ми можемо шукати найкращу ціну та найвигіднішу пропозицію.

Про це йдеться на сайті Чернівецької ОДА.

Так, буковинці самостійно можуть змінювати постачальника газу. Зробити це дозволяють навіть за умови боргів за блакитне паливо та відсутності лічильника. Обирати можна будь-яку українську компанію, навіть із іншого регіону, якщо вона має відповідну ліцензію.

Щоб перейти до нового постачальника газу, потрібно:

1. Обрати компанію. Відповідну компанію можна знайти на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у галузі енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) за посиланням.

2. Подати заявку до обраного постачальника. Це можна зробити на сайті компанії або ж надіслати скановану/сфотографовану заяву на його електронну пошту. 

Також необхідно відправити:

  • документи, якими визначено право власності чи користування на об'єкт (приміщення);
  • паспорт та ідентифікаційний код споживача;
  • інші документи, які може вимагати постачальник.

3. На розгляд заяви у нового постачальника є до 20 днів. Компанія має повідомити про дату, із якої почне подавати вам газ.

Також швидко та зручно порівняти актуальні ціни на газ та змінити постачальника онлайн можна через сайт Газотека https://gasoteka.ua-energy.org/

1