Осачук пропонував Клічуку посаду Ковалюка

Осачук пропонував Клічуку посаду Ковалюка

25.11.2021, 14:47

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук повідомив сьогодні під час пресконференції, що після призначення губернатором області пропонував посаду свого першого заступника відомому буковинському підприємцю і ресторатору Романові Клічуку. 

Про це Осачук сказав сьогодні, відповідаючи на питання журналіста В'ячеслава Хабайла про стосунки голови обласної виконавчої влади з Чернівецьким міським головою. 

За словами С.Осачука, різна тональність у спілкуванні з керівником обласного центру, крім низки принципових причин, пояснюється, в тому числі тією обставниою, що їх поєднує тридцять років знайомства. 

Посадовець розповів, що  після призначення головою Чернівецької ОДА, формуючи свою команду, пропонував тоді ще бізнесмену Романові Клічуку посаду свого першого заступника. Проте Клічук відмовився перейти працювати в адміністрацію, пославшись на завантаженість бізнесовими справами. 

Водночас Роман Клічук погодився стати радником новопризначеного голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука з економічних питань на громадських засадах. 

Першим заступником голови Чернівецької ОДА тоді став і досі обіймає цю посаду Богдан Ковалюк.  

Дивіться відповідь на це питання на відео з 1 год. 39 хв.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До початку власної політичної кар’єри Клічук радив Осачуку на громадських засадах

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук також закликав усіх охочих подавати документи на вакантну посаду заступника голови Чернівецької обласної адміністрації після звільнення Наталі Гусак.

Про це Сергій Осачук сказав сьогодні, 25 листопада, під час брифінгу, відповідаючи на питання кореспондентки Суспільного. 

 "Заступники голови Чернівецької ОДА є багатофункціональними. Але після того, як Наталя Гусак перейшла на посаду керівника Національної служби охорони здоров'я, медична галузь не залишилася сиротою. Внутрішнім розпорядженням ОДА здійснено переформатування обов'язків між заступниками", - сказав Сергій Осачук.

На запитання журналістів, чи є кандидатури на вакантне місце, голова Чернівецької ОДА не назвав жодного прізвища, але запросив усіх охочих подавати документи.

"Наші двері відкриті. Запрошуємо усіх охочих подавати документи на посаду заступника голови. Готові всіх вислухати", - сказав Сергій Осачук.

1