UNESCO Heritage at night: Осачук показав нічну підсвітку корпусів резиденції

UNESCO Heritage at night: Осачук показав нічну підсвітку корпусів резиденції

26.06.2020, 09:25

UNESCO Heritage at night, або що можна побачити під час спокійної прогулянки Чернівцями, - підписав голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук фотографії освітленого фасаду резиденції. 

Питання підсвітки головного корпусу ЧНУ імені Юрія Федьковича обговорювали упродовж багатьох років. 2018 року в міськраді презентували концепцію нічної підсвітки ЧНУ, на ці цілі передбачили 500 тисяч гривень у міському бюджеті. Частину коштів повинен був також виділити сам вуз. 

Передбачалося, що роботи виконає команда професіоналів зі Львова, яка спеціалізується на такому виді робіт в історичних об'єктах. 

 Проте до виконання робіт так і не дійшло. За інформацією Департамента ЖКГ, реалізувати амбітний проект не владося, в тому числі, через незацікавленість у ньому тодішнього керівництва вузу. Кошти повернулися до бюджету.

Вже за рік ситуація кардинально змінилася. З одного боку, змінилося керівництво вузу, яке вже було готове реалізувати проект, однак змінилося фінансове становище Чернівців. Знову виділити бюжетні кошти 2019 року не вдалося. Навіть на кінець 2019 року перлина архітектури у нічний час далі потопала у пітьмі.  

  Тепер надія була тільки на меценатів, вуз і нового голову Чернівецької ОДА Сергія Осачука, який усіляко сприяє реалізації проектів на славу Чернівців. 

-  Буковина буде перлиною під чітким керівництвом людини з європейським мисленням, підходом, баченням. Дякуємо! - написав Андрей Доротюк у коментарі до оприлюднених фотографій.

  

1