Осачук подякував силовикам за викритого хабарника у лавах службовців Чернівецької ОДА

Осачук подякував силовикам за викритого хабарника у лавах службовців Чернівецької ОДА

30.07.2020, 13:25

Сьогодні, 30 липня 2020 року, відбувся брифінг голови Чернівецької обласної державної адміністрації Сергія Осачука з приводу затримання керівника одного з департаментів під час отримання хабара в сумі 800 доларів США.

- Недопущення проявів корупційних діянь. Мені здається, що це той посил, з яким я найчастіше звертався до всіх співробітників ОДА. Це те прохання, з яким я кожного тижня щоденно звертаюся до всіх, - наголосив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Посадовець висловив подяку управлінню стратегічних розслідувань Національної поліції та Державному бюро розслідувань, що вони допомагають виявляти у лавах службовців Чернівецької ОДА тих, хто нехтує довірою людей та законом.

- Наголошую, що в Україні сьогодні настільки розмаїта і ефективна система правоохоронних органів, що ми перебуваємо у форматі такого собі акваріуму, де всі про все знають. А особливо у нашій маленькій області, де будь-яка дія відразу стає надбанням нашого суспільства і жоден службовець не може приховати своїх негідних дій, - додав Сергій Осачук.

Нагадаємо, що один з керівників департаменту ОДА був затриманий у службовому кабінеті під час отримання неправомірної вигоди в сумі 800 доларів США. 

У Чернівецькій обласній державній адміністрації затримали керівника департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Миколу Харатіна, його підозрюють у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 800 доларів.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомили джерела у правоохоронних органах.

Водночас, як повідомили у прес-службі Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, чиновник начебто вимагав 1000 доларів від підприємця-переможця тендеру за перерахування коштів за виконані роботи.

"У середу, 29 липня, керівника департаменту ОДА затримали оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області Нацполіції, слідчі теруправління ДБР, розташованого в м. Хмельницький, спільно з військовою прокуратурою Західного регіону України. В службовому кабінеті посадовця правоохоронці виявили та вилучили 800 доларів США - частину отриманої неправомірної вигоди. За вказану суму директор департаменту пообіцяв переможцю тендеру безперешкодне перерахування коштів за виконані ремонтні роботи. Наразі керівник департаменту Чернівецької облдержадміністрації затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", – йдеться у повідомленні.

Стало відомо, кого з чиновників Чернівецької ОДА затримали поліцейські



В ході досудового розслідування буде перевірятися причетність інших осіб до вчинення кримінального правопорушення.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Стало відомо, кого з чиновників Чернівецької ОДА затримали поліцейські

 

Фото та відео Артема АРТЕМЕНКА

Джерело: https://pogliad.ua/ та https://molbuk.ua/

1