Осачук вимагає, щоб роботи в перинатальному центрі не припиняли через свята

Осачук вимагає, щоб роботи в перинатальному центрі не припиняли через свята

28.12.2019, 18:56

Стан готовності перинатального центру у Чернівцях перевірив голова Чернівецької ОДА. 

У суботу, 28 грудня, Сергій Осачук разом із в.о. заступників голови ОДА Богданом Ковалюком та Наталією Гусак перевірив умови зберігання медичного обладнання для перинатального центру та загалом стан готовності об’єкту до здачі в експлуатацію.

Голова закликав підрядників, які працюють на об’єкті, працювати за робочим графіком, затвердженим Урядом, і не відкладати роботу через свята.

Під час зустрічі визначено графік трансферу обладнання до перинатального центру, який запланували на січень.

На період новорічно-різдвяних свят передбачені додаткові вихідні. Та Департамент Охорони здоров'я Чернівецької ОДА інформує, що під час цих додаткових вихідних заклади охорони здоров’я усіх рівнів надання медичної допомоги працюватимуть у штатному режимі. Жодних змін у режимах роботи медичних установ не передбачено.

Усі служби системи охорони здоров’я області, зокрема екстрена медична допомога також працюватимуть у звичному режимі. Відтак, мешканці Чернівецької області зможуть отримати необхідну медичну допомогу.

Крім того, Департамент нагадує, що за необхідності кожен з мешканців краю може отримати первинну медичну допомогу у свого лікаря, з яким уклав декларацію. У випадку екстрених ситуацій – звернутись до служби «103».

1