Організатори «Маланка-фесту» заперечили інформацію про фінансування фестивалю фондом Фірташа

Організатори «Маланка-фесту» заперечили інформацію про фінансування фестивалю фондом Фірташа

12.01.2018, 18:30

У Чернівцях організатори "Маланка-фесту" заперечують фінансування заходів фестивалю фондом бізнесмена Дмитра Фірташа Firtash Foundation.

Про це у коментарі кореспонденту molbuk.ua повідомила організаторка фестивалю Оксана Лелюк.

"Це повна брехня. Жодної розмови з приводу долучення цього фонду в цьому році у мене особисто, як організатора фестивалю, не було", - повідомила Лелюк.

"Більше того, упродовж цього періоду разом з ОДА і міськрадою ми дбаємо про те, щоби якось сформувати цей призовий фонд для учасників. Розмови з фондом Фірташа не було", - додала організаторка фестивалю.

Водночас вона повідомила, що цього року фестиваль фінансують підприємці Чернівецької області.

Нагадаємо, сьогодні ряд місцевих ЗМІ опублікував інформацію про те, що цьогорічний фестиваль "Маланка-фест" профінансує фонд Дмитра Фірташа у розмірі 100 тисяч гривень.

"Найкреативніші колективи поборються за призовий фонд у 100 тисяч гривень, виділений організатором фестивалю – благодійним фондом FIRTASH Foundation. Краща команда маланкарів отримає 50 тисяч гривень. Колектив, який посяде друге місце, отримає 30 тисяч гривень, а третій призер фестивалю отримає 20 тисяч гривень. Решта учасників також отримають призи", - йдеться у повідомленні, що було надіслане місцевим ЗМІ.

Крім того, у фейковому повідомленні присутній коментар секретаря міськради Василя Продана, який нібито підтверджує інформацію про те, що фонд Фірташа профінансує фестиваль.

"Сьогодні фестиваль отримує велику допомогу і підтримку з боку фонду FIRTASH Foundation, який знову повністю взяв на себе організацію народного традиційного дійства і всі необхідні фінансові витрати", – сказав секретар Чернівецької міської ради Василь Продан", - йдеться у повідомленні, що було надіслане ЗМІ нібито від прес-служби фонду Фірташа.

1