Організаторам зборів за розпуск міськради не дали зібратися у заздалегідь замовленій залі

Організаторам зборів за розпуск міськради не дали зібратися у заздалегідь замовленій залі

29.10.2011, 17:11

У Чернівцях сьогодні, 29 жовтня, група «Захистимо Чернівці» не змогла провести шості збори з метою ініціювати референдум з розпуску міськради. Конференц-зал, котрий група заздалегідь організувала у готелі «Черемош», сьогодні вранці виявився зайнятим… студентами. Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua

Студенти на запитання, звідки вони дізналися про їхнє зібрання, сказали, що з Інтернету. Однак на якому саме сайті було розміщення оголошення про збори, студенти так і не змогли сказати.

Поміж студентами можна побачити представників міської ради, зокрема, начальника юридичного управління міськради Олександра Шибу. Серед інших присутніх – адвокат Анатолій Попов, разом із радником міського голови з питань зв’язків з громадськістю Захаром Подкидишевим вони порахували кількість присутніх у залі студентів.

Кореспондент molbuk.ua продовжує стежити за зборами студентів та зрозуміти їхню мету.

Нагадаємо, сьогодні група «Захистимо Чернівці» планувала створити ініціативну групу, котра збиратиме підписи за проведення референдуму про дострокове припинення повноважень міськради. Попередні п’ять спроб реєстрації ініціативної групи були безрезультатними – міська рада п’ять разів відмовляла в реєстрації.

Джерело:  molbuk.ua

Раніше ми повідомляли:

Не зважаючи на супротив міської влади, яка у протистоянні з громадою використовує судову бюрократію та тяганину, чернівчани наполягають на проведенні у Чернівцях місцевого референдуму щодо дострокового припинення повноважень міської ради.

З цією метою 29 жовтня о 10 годині ранку в конференц-залі готелю «Черемош» вже вшосте скликаються збори громадян, до участі у яких запрошуються мешканці міста, яким виповнилося 18 років. Реєстрація учасників зборів проводиться за паспортами.

Організатори зборів вимагають від секретаря міської ради Віталія Михайлішина виконати покладені на нього законодавством зобов'язання та особисто бути присутнім на зборах громадян - мешканців Чернівців. До участі у зборах запрошуються також начальник юридичного управління міської ради Олександр Шиба та Анатолій Попов, який у судах представляє інтереси Віталія Михайлішина. Саме ці особи протистоять волі чернівчан, які бажають скористатися своїм конституційним правом на проведення місцевого референдуму. То Віталій Михайлішин сумнівається у тому, що чернівчани живуть у Чернівцях і вимагає від учасників зборів копії паспортів, а то, замість того, щоб вишукувати помилки у своїх резолюціях та рішеннях міської ради, не може взяти до тями, що технічний пропуск м'якого знаку в назві вулиці Дунайської не змінює волю її мешканців, то його представники у судах переконують 216 учасників зборів, що їх там не було. Аби припинити такі сумніви закликаємо Віталія Михайлішина особисто прийти на збори і пересвідчитися, що чернівчани свідомо вимагають проведення місцевого референдуму і реєстрації ініціативної групи для організації збору підписів.

«Якщо Віталій Михайлішин, депутати міської ради переконані у правомірності своїх дій, впевнені у тому, що мають довіру громаду, то чого вони так не бажають почути позицію своїх виборців і дати старт місцевому референдуму у Чернівцях? Чому досі у Чернівцях не проводяться вибори міського голови? Чому команда Михайлішина не хоче йти на вибори, адже тільки чернівчани мають право визначати, хто є керманичем міської громади і легітимним керівником міста? Лише чернівчани мають право давати оцінку тим, кому довірили депутатський мандант. Нікому не дамо нас позбавити цього права і закликаємо усіх небайдужих чернівчани прийти на збори громадян і ще раз засвідчити свою свідому позицію»,- заявив представник ініціативної групи Юрій Івашин.

Ініціативна група «Спільними зусиллями захистимо Чернівці!»