Орендарі 'Української книги' ховаються від Каспрука: у мерії обіцяють розірвати договір оренди і ініціювати кримінальне провадження за  знищення пам'ятки

Орендарі "Української книги" ховаються від Каспрука: у мерії обіцяють розірвати договір оренди і ініціювати кримінальне провадження за знищення пам'ятки

24.06.2019, 11:52

У міській раді створили робочу групу, яка вивчатиме всі обставини інциденту

У Чернівцях біля "Української книги" на Центральній площі зібрались активісти на протест "Ні вандалізму". Містяни виступають проти руйнування історичної будівлі в центрі міста. 

"Там ведуться самовільні роботи, які загрожують приміщенню Художнього музею. У соцмережах побачила світлини, що вивозять з приміщення австрійську цеглу. Тобто усередині не просто розбили якусь перегородку, а роблять серйозну реконструкцію. А в пам’ятці національного значення це заборонено законом", - каже організаторка акції, архітекторка Лариса Вандюк. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівчан запрошують у понеділок вийти під Художній музей і Українську книгу протестувати проти свавілля Пуршаги

Нагадаємо, на сесії міської ради депутати не підтримали петицію Оксани Драчковської про збереження профілю закладу, незважаючи на зміну орендаря. 

Керівниця відділу охорони культурної спадщини Олена Пушкова розповіла журналістам, що у приміщенні "Української книги" наразі самовільно проводяться ремонтні роботи. 

"Відбулася нарада на рівні мера міста, на якій було прийнято рішення утворити профільну комісію, яка буде вивчати всі обставини ", - каже Олена Пушкова. 

Міський голова Олексій Каспрук пояснює, що у орендарів немає жодних дозволів на проведення ремонтних робіт. 

"Сьогодні ми побачили, що виконуються несанкціоновані будівельні роботи. Дозвіл департамент розвитку, з яким укладено договір оренди, не надавав. Це пам'ятка національного значення, відповідно має бути погодження і в Державній архітектурній будівельній інспекції України, і в Міністерстві культури, тощо. За нашою інформацію дозволів на проведення будь-яких робіт немає", - каже О. Каспрук. 

З представниками громадської організації, яка орендує приміщення Української книги та виконує роботи, не можуть зв'язатися.

"Можу говорити про розірвання договору про оренду зі сторони міської ради, накладання штрафів від контролюючих органів. Також ми будемо вимагати відшкодування всіх збитків, які тут понесені. Можливо, після вивчення цього питання, буде від мене звернення до правоохоронних органів щодо порушення кримінального провадження про самовільне знищення пам'ятки національного значення", - каже мер Чернівців. 

Власники приміщення — міська рада — до "Української книги" потрапити не можуть, бо не можуть знайти орендаря приміщення – ГО “Інститут розвитку міста”. Голова організації не відповідає на телефонні дзвінки. 

Активісти збирають підписи городян під офіційним листом із вимогою припинити самовільні ремонтні роботи.

Знищення «Української книги»: міськрада розірве договір з новими орендарями книгарні

 

Джерело: https://acc.cv.ua/ та https://molbuk.ua/ 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Навіть ця "оказія" з магазином "Укркнига" яскраво показує, що Каспрук є бездарним і безвідповідальним керівником... А ремонт Хотинської, а бездоріжжя в місті.... Геть Касрука!...

avatar

Юрій

25 червня 2019 09:17