ОПУЩЕНІ, НИЖЧЕ ПЛІНТУСА
Зрадникам — скатертиною доріжка…
ТРІШКИ ДЕМОКРАТІЇ В КАЛАМУТНІЙ ВОДІ

ОПУЩЕНІ, НИЖЧЕ ПЛІНТУСА Зрадникам — скатертиною доріжка… ТРІШКИ ДЕМОКРАТІЇ В КАЛАМУТНІЙ ВОДІ

17.11.2011, 20:31

Мені здається я не знаю,

А люде справді не вмирають,

А перелізе ще живе

В свиню або що те й живе,

Купається собі в калюжі,

Мов перш купалося в гріхах…

Т.Шевченко

 

Так, як було споконвіків, так і нині — зрадники є. Звідки вони беруться? Напевно, не із природи і не від Бога. Тож боронь, Боже, бути зрадником, бо це — один до одного — валятися в брудних калюжах із невинними, довірливими очима та зомбованими душами.

Що ж пробуджує у них зрадництво? Розум чи совість? Філософ сказав, що бути зрадником — це підло. А бути «тушкою» ганебно і гидко. Цікаво, чим думають ті, хто зрадив своїх виборців? Замість того, щоб здати свій депутатський мандат продовжують займати крісла, виділені для іншої політичної сили, протилежної за поглядами. У нашому районі стільки демократичних партій! А сили спрямовані в одне русло — до влади! Вступили в багно і тепер мусять  чалапати далі. Вони й не усвідомлюють, що востаннє є депутатами, бо виборець розбереться хто є хто, та й кому потрібні зрадники? Таких влада завжди тримає на короткому мотузочку. Нема ні совісті, ні гонору.

Один художник намалював зрадників не людьми, а рибами-липучками, які мають три обличчя і три хвости…

Вже вкотре знову пригадую першу організаційну сесію районної ради, коли 5 зрадників із фракції «Батьківщина» «стрибнули» туди… Та туди їм і дорога. За допомогу провладній партії регіонів — «протягнути» свого кандидата на посаду голови райради, голову районної партійної організації партії ВО «Батьківщина» Ковалюка І.Д. звільнили з цієї посади, а пізніше й виключили з партії ВО Батьківщина.

Напередодні лідер партії Ю.Тимошенко оголосила, що за жодних умов не можна іти на об’єднання з партією регіонів.

Волати на весь голос, що підтримують Ю.Тимошенко — мало. Потрібна дієва допомога, партійна дисципліна, захист демократії не на словах та безглуздих тлумаченнях, що виганяють з роботи, що є тиск та проблеми…

Болісний процес очищення партії — безповоротний. І він особливо нині дуже потрібен. Це, навіть, не очищення, а позбавлення поганого «шлейфу». Коли імідж Ю.Тимошенко працював на них — вони плескали в долоні, раділи… Коли ж потрібно підтримати партію та її лідера Юлію Тимошенко — вони в кущі, тобто туди, де їм комфортно.

Дуже шкода, що ті люди, які працювали під час створення партії в районі, думають, що приватизували її і вимагають, аби партія працювала на них, не усвідомлюючи, що демократичні принципи «Батьківщини» не помінялися і бути нині з народом, а не з владою — є непорушне кредо партії. Не можна цього не розуміти. Але… Хочемо цього чи ні,  саме через це у партії «Батьківщина» таки з’явилися «тушки». На квітневій сесії районної ради вони знову показали своє істинне обличчя, голосуючи з «регіоналами» за хорошу оцінку роботи влади в районі!!!. На  сесії, що відбулася в вересні,  дійшли до абсурду — під керівництвом виключеного із партії Ковалюка І.Д., вирішують у фракції партії ВО Батьківщина організаційні питання, призначають виключеного з партії на якісь посади і т.і. Шкода, що в цій ситуації ідуть за течією ті, хто зобов’язаний об’єктивно розібратися у всьому, що відбувається довкола.

Надалі будемо публічно оприлюднювати списки депутатів місцевих рад,  які ідуть в ногу  з регіонами, не рахуються з позицією виборців та партії. Думаю, що в наступному номері слід опублікувати списки всіх зрадників-депутатів області, які отримали депутатські посвідчення за рахунок партії ВО Батьківщина, а тепер працюють в угоду злочинній владі. Нехай про них люди знають. І нехай ці зрадники не з’являються більше посеред людей з своїми бріхнями і блудними словами.

У Біблії написано: «Горе законодавцям несправедливим та писарям, які пишуть і говорять на лихо, щоб відняти права  від убогих народу» (Ісае.гл.10.Біблія). Зрадники завжди  перебувають у рабстві великого гріха. Нема на землі держави, щоб узаконила «тушок» — це тільки у нас.

 Отже, українські страхи перетворюються на затяжну хворобу. Ситуація справді сумна і тривожна. Виборцю від цього бардаку не легше, бо продають свої а не чужі. Зрадникам не пізно зрозуміти, схаменутися. Не шукати свою правду, а вже краще «сидіти, як мишка під віником». А то вони щосили намагаються зірвати «фіговий листок». який прикриває їхню підлість. Не забувати для чого стали депутатами райради від опозиційної до влади партії, служити людям, тим, хто на президентських виборах проголосував за Юлію Тимошенко, проти   Януковича, а значить проти нинішньої влади — бездарної, антинародної, зі своїми псевдореформами та знущанням над народом, над нашим лідером. Жодного разу вони не були в Києві, аби стати на захист Ю.Тимошенко, не були на народному мітингу, свої інтереси ставлять вище за все.

Насправді, вони великої шкоди партії не завдали, а звільнили її від баласту. Відрадно, що більшість членів партії ВО «Батьківщина» залишаються разом із нашим лідером. Зі здоровим ядром партії засуджують зрадників і вимагають надрукувати їхні прізвища і заслухати на обласному  бюро партійної організації. Районна парторганізація стає сильною і монолітною. Члени партії готові працювати в опозиції. Водночас, шкода, що так губиться код нації!

Інше питання — як зупинити ці зради, перевертнів? Як їм вернути здоровий глузд, цей код нації? Боязнь за себе, рабство, нечесність, подвійна політична гра — це не риси українського народу. Хотілося б спитати у таких: « Хто вам заважав іти на вибори в партії регіонів? Туди приймали всіх підряд, без особливих ознак патріотизму, демократичних принципів, вболівання за простий народ, а не за владу...»

Не забуваймо, ми складаємо іспит перед історією, перед минулим і прийдешнім поколінням. Якою б темною не була ніч — ранок настане. Чомусь не віриться, що вони (зрадники) цього не розуміють і врешті-решт збагнуть, що їм не варто витирати ноги об те, за що самі ж колись боролися. Це, мабуть, вони тимчасово інфіковані страшною інформаційною отрутою. А провокація, як кажуть, і в Гондурасі провокація. Їй на поводу не варто йти. Так не хочеться дожити до тих часів, коли за гарну погоду будуть дякувати …владній партії і персонально керівнику…

Тому саме час вигукнути: «Тпру! Куди йдемо?» Сором, бо  така позиція демократичних сил боляче б’є по іміджу України.

Зараз Заставна є тим острівцем, який чинить чи не найбільший опір чинній владі. Тому маємо бути як ніколи єдині в опозиційній боротьбі. А інтриги, як завжди, приречені на провал. Хочеться закінчити віршами Ліни Костенко:

Прогавили, прогляділи

І хочеться на Марс,

Це сталася трагедія,

А вони зіграли фарс.

Отримали Україну —

Без бою.

І здаєте без бою?

А втім, чого ж без бою?

Б’ються поміж собою.

Дивлюся ввечері і вранці

Компромати, компромати,

Компрадори і примати.

Скільки сили треба мати,

Щоб усе це ви-три-мати.

(Записи українського «самашедшого»)

 

Раїса Ільчук, член партії ВО Батьківщина,  голова Заставнівської районної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка



КОМЕНТАРІ (16)

цілком погоджуюс я з автором -, зараз важливо зупинити ці зради, убезпечитися від них на майбутнє. Для цього треба дивитися, хто з "Батьківщиною" в скруті,а не в перемогах.

avatar

вболіваю за Україну

18 листопада 2011 14:24

цілком підтримую АВТОРА СТАТТІ. бАНДУ ГЕТЬ! тІЛЬКИ СПРАВЖНІ ПАТРІОТИ - ключ до відродження України
avatar

Патріот

18 листопада 2011 14:45

Як добре, що очманілому Ковалюку дав Бог провидіння і перед виборами до місцевої ради він таки прийняв у партію ВО "№Батьківщина" справжніх патріотв, до яких належить і Василь Миколайович Мельник. Якби не він та Раїса Андріївна - то районна партійна організація давно була б філією "Партії Регіонів". Нехай згадає Ковалюк що зробив з колгоспа (зокрема Ч.Потік, Онут)? Невже, хотів передовий досвід по руйнуванню організацій по відношенню партії використати?
avatar

Вітя, депутат

18 листопада 2011 14:49

Раїсо Андріївно! Пишіть і дальше! Так приємно чути правду! Але її так мало. Добре, що ви таку статтю написали: Розриваються очі. Зразу зрозуміло хто є хто? А хто ніхто, тільки людей в оману вводить. ЗРАДНИКІВ НА ПАЛЮ!!!!
avatar

Оля, Веренчанка

18 листопада 2011 14:52

Пане Ковалюк,не наймав б скраколизів ще й в Інтернеті, для того щоб очистити своє ім*я. І так зрозуміло, що ви давно продалися! Див но тільки, як так довго трималися? Напевне тепер вам пора В пр, МОЖЕ ЦИМ І СВОЮ ВИНУ СПОКУТУТЄТЕ. вИ Ж бАТЬКІВЩИНУ РОЗВАЛИТИ ХОТІЛА, МАЙЖЕ вдалося. То може Регіонів прозвалити. Люди б Вам тоді все пробачили.
avatar

ЧЛЕН ПАРТІЇ БАТЬКІВЩИНА В ЗАСТАВНІВСЬКОМУ РАЙОНІ З 2002 РОКУ

18 листопада 2011 14:56

Оце так Ковалюк - політична проститутка чи пардон, проститут? З СДП(О) женився не вийщло, з Регіонами любився, не вийшло. Тепер сиди й мовчи, і перестань людей топити! Хоч крапельку совісті знайди. Хай Бог тебе пробачить! Бо люди наврядче зможуть!
avatar

Член СДП(о), Костя, з 2000 року

18 листопада 2011 14:58

оцю правду тепер лиш в Інтернеті почитаєш, бо по телевізору і радіо тільки хвалебні оди владі! а про долю зраднкиів-іуд треба розповідати на загал, аби всі знали, чого вартують ці люди і обинали їх десятою дорогою!

avatar

чернівчанка

18 листопада 2011 15:45

я тільки за очищення від таких випадкових людей! Без них партія тільки здобуде більшу повагу серед людей!

avatar

Василь

18 листопада 2011 15:46

Я Ковалюка на виборах бачив.За спинами справжніх партійців. Ховався-ховався, а таки вичислили зрадника! І так буде з кожним!

avatar

очевидець

18 листопада 2011 15:49

приємно читати, відрадно, що від Заставни в партії "Батьківщина" така розумна людина!

avatar

Марія

18 листопада 2011 15:52

Таки щоби не казали "ображені", а Мунтян молодець - не побоявся очистити ряди від зрадників! Пішов на співпрацю з владою - геть з "Батьківщини"! Таким не місце у партії Тимошенко. Нехай вступають до рИгіонів, туди беруть усіх підряд, нічим не гребують!

avatar

геть зрадників!

18 листопада 2011 15:57

дуже добре сказано:

Болісний процес очищення партії — безповоротний. І він особливо нині дуже потрібен. Це, навіть, не очищення, а позбавлення поганого «шлейфу». Коли імідж Ю.Тимошенко працював на них — вони плескали в долоні, раділи… Коли ж потрібно підтримати партію та її лідера Юлію Тимошенко — вони в кущі, тобто туди, де їм комфортно.

саме так - коли Юля була при владі ці "тушки" приліпилися до неї, як п’явки, а коли треба відстоювати інтереси народу у важких умовах, вони тікають геть...

avatar

аналітик

18 листопада 2011 15:59

молитимусь, щоб Бог допоміг всій Україні у боротьбі проти бандитів. Нехай дарує сили таким, як партійці з "Батьківщини"!

avatar

віруюча людина

18 листопада 2011 16:02

мунтян і мельник - люди бауера. не їм судити тих ,хто батьківщину в області будував.

avatar

МСШ

18 листопада 2011 17:18

Неймовірно щасливий, що нарешті моя партія, біля витоків якої  я стояв, а потім ніякий Гасюк про те  й півсловом не згадав, позбулася цих іждівєнців - Гасюка, Шелепницького і таких, як вони. Радий, що прийшли молоді і такі, що дають перцю владі і не бояться  - Мунтян і його хлопці. Буду за них голосувати обома руками, аби лиш були здорові боротися з цею пошестю, яка називається партія ригіонів.

avatar

Старий партієць

18 листопада 2011 21:08

avatar

Misha Shmorgun

21 листопада 2011 21:19