Опозиція вимагатиме, щоб голову Чернівецької обласної ради обирали одним знаком

Опозиція вимагатиме, щоб голову Чернівецької обласної ради обирали одним знаком

14.03.2012, 20:38

Про це сьогодні, 14 березня,  повідомив лідер фракції "Фронт Змін" у Чернівецькій обласній раді Максим Бурбак під час спільної прес-конференції представників облорганізацій опозиційних політичних партій. Питання постало у зв'язку внесеним у порядок денний  другого пленарного засідання 8-ї сесії Чернівецької обласної ради шостого скликання, яке призначено на 16 березня,  питання про обрання голови обласної ради. У зв'язку з цим "BukNEWS", зокрема, поцікавився  у політиків, чи виконають, наприклад, дев'ять депутати обласної ради від "Нашої України" один з пунктів щойно підписаної угоди про "узгодження позицій і спільних політичних принципів, підходів та дій на всіх рівнях місцевих радах Чернівецької області". Адже підпису голови Чернівецької обласної організації політичної партії "Наша Україна" Володимира Куліша під документом немає.

 Голова Чернівецької облорганізації Фронту Змін на це відповів, що зараз ще передчасно про це говорити. Потрібно бодай дочекатися, яку кандидатуру на цю посаду внесе більшість. Відтак спільну позицію депутатів опозиційних фракцій можна буде виробити під час перерви перед таємним голосуванням.

 Єдине, що вже зараз можна стверджувати: опозиція  вимагатиме, щоб голову Чернівецької обласної ради обирали одним знаком. Це має завадити любителям маніпулювати депутатами контролювати, хто з них як голосував. У зв'язку з цим Максим Бурбак нагадав, як під час голосування за дострокове припинення повноважень Чернівецького міського голови Миколи Федорука депутати не просто ставили у бюлетені галочку чи хрестик, а креслили спеціальні знаки. В опозиції переконані, що таким чином ляльководи відставки контролювали, хто як проголосував.

 Підстав сумніватися, що влада  й зараз гратиме чесно, більш ніж достатньо. Адже якраз напередодні вирішального голосування окремих депутатів облради, з якогось дива, знову почали запрошувати на співбесіди до губернатора.

Довідково: Як повідомляля свого часу ОПОРА, сам процес голосування за недовіру міському голові можна назвати «змішаною системою фальсифікацій». Нагадаємо, що в місцевій пресі свого часу довго обговорювався процес обрання секретаря міської ради Михайлішина В.М. (Партія регонів), яке на переконання багатьох відбувалось із застосуванням спеціальної системи позначок депутатами в бюлетенях. Цього разу була помічена ще й процедура фотографування бюлетенів та відкритого вкидання їх в урну. Загалом спостерігачем від ОПОРИ було підраховано 9 унікальних позначок на бюлетенях. Депутати, не соромлячись, із увімкненим звуком та спалахом фотографували свої бюлетені в кабінці для голосування і демонстративно перед пресою та однопартійцями показували свій бюлетень.