Бурбак вимагає від влади пояснити дефіцит медикаментів у лікарнях Буковини

Бурбак вимагає від влади пояснити дефіцит медикаментів у лікарнях Буковини

11.04.2012, 01:35

Голова Чернівецької обласної організації політичної партії "Фронт Змін", депутат облради Максим Бурбак звернувся до начальника Головного управління охорони здоров'я Чернівецької облдержадміністрації із офіційним запитом щодо дефіциту лікарських засобів в медичних закладах області.

У зв'язку з несвоєчасним внесенням доповнень до Реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, передбаченого постановою Кабміну України (від 08.08.2011 року №932), з квітня 2012 року медичні заклади області не можуть закуповувати за кошти державного та місцевого бюджетів окремі лікарські засоби та ліки.

За інформацією медичних працівників, у лікарнях виник дефіцит такої групи лікарських засобів як міорелаксанти, які використовуються для проведення контрольованої механічної вентиляції легенів.

Враховуючи зазначене, М.Бурбак просить прозвітувати Головне управління охорони здоров'я Чернівецької облдержадміністрації щодо фактів відстрочення термінів проведення операцій у зв'язку з відсутністю міорелаксантів; відтермінування запланованих операцій, пов'язних з цією ситуацією та про наявність у медичних закладах області запасів міорелаксантів, необхідних для створення умов роботи хірургічних бригад.

Крім того, як інформує прес-служба політсили, М.Бурбак на черговій сесії обласної ради ініціює звернення до Кабінету Міністрів України щодо недопущення в подальшому подібних ситуацій із несвоєчасним забезпеченням лікарськими засобами комунальних медичних установ області.