Опозиція вважає, що 'регіонали' не були впевнені у перемозі Гайнічеру

Опозиція вважає, що "регіонали" не були впевнені у перемозі Гайнічеру

19.03.2012, 20:51

Обрання голови облради: чи все законно? Запитання №2: хто стане заступником Папієва замість Гайничеру?

"Фронт Змін" вважає своєю перемогою обрання голови облради. І зовсім неважливо, що ним став кандидат із провладної партії Гайничеру. Цінність у тому, що опозиція ініціювала розгляд цього питання останній рік і нарешті до неї прислухались.

Щоправда, регламент, який регулює діяльність ради, чомусь залишився поза увагою більшості. Інакше незрозуміло, чому свідомо вона йшла на порушення. По-перше, голосування не за посвідченням, а за будь-яким іншим документом.

- Якщо ви рік готувались до виборів, то чому не зібравши фракцію і не сказали: хлопці, завтра треба бути усім з посвідченням, бо так вимагає закон. Виникає питання, чи можна голосувати за паспортом, за водійськими правами, за квитком військовослужбовця, - зазначив Максим Бурбак, голова облорганізації "Фронт Змін".

Аби внести зміни у регламент, потрібно почекати 20 робочих днів, протягом яких оприлюднюються висновки регламентної комісії, а вже тоді діяти. Опозиція вважає, що "регіонали" не були впевнені у своїх силах, а тому і розпорошували увагу відволіканням та зміною правил гри.

- Провладна більшість побачила, що не зможе контролювати волевиявлення своїх депутатів, побачила, що голоси можуть перетекти в іншу сторону, то треба поставити питання, що кожен може голосувати як хоче. А табличка уже, певне, була. Я казав, не повторювати історії зняття Федорука, - вважає М.Бурбак.

Раніше більшість переконувала, що на її боці 4/5 депутатів ради, а насправді голосування показало - ціла третина належить опозиції. А це все-таки більше. До речі, на сесії ніхто не помітив представника Адміністрації Президента, який відвідав зібрання, аби на власні очі оцінити ситуацію. І цей факт, як мінімум, змушує задуматись: він прибув допомогти чи дати вказівки. Подавати до суду "фронтовики" не поспішають - дали карти в руки прокуратурі. Якщо реакції не буде - за справу доведеться взятися самим і довести її до суду.

Відкритим залишається питання щодо крісла заступника губернатора, яке покинув Гайничеру. Після злиття "Сильної України" з "Партією Регіонів" досить правдоподібно виглядає кулуарна версія, що посаду займе Віталій Тимерівський, регіональний керівник "сильноукраїнців".

Репортаж дивіться сьогодні о 21:30 на телеканалі ТВА в "Темах дня".

Джерело: citi.cv.ua

Веб-сайт цього зображення molbuk.ua