Опозиція піде на вибори двома колонами – Тягнибок (додано фото)

Опозиція піде на вибори двома колонами – Тягнибок (додано фото)

28.05.2012, 15:02

Олег Тягнибок: "Ми йдемо до Верховної Ради, аби перемогти"

27 травня 2012 року голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок відвідав Чернівецьку область. Традиційно зустрічі з лідером українських націоналістів зібрали повні зали Палацу "Юність Буковини" у Чернівцях та районного палацу культури в Заставні.

За словами Олега Тягнибока, візит до Буковини є завершенням об'їзду всіх областей. "Нам важливо почути, що говорять люди. Свою діяльність ми вибудовуємо спираючись на поради та пропозиції українців", – підкреслив голова ВО "Свобода" на зустрічі в Заставні.

Очільник націоналістів наголосив, що дії режиму Януковича не знаходять підтримки в усіх регіонах держави. Своєю відверто антинародною та антиукраїнською політикою режим об'єднав українців у прагненні зміни не лише владних облич, але й самої системи влади.

"Нині Україна перебуває в стані економічної, духовної, інформаційної окупації. Все це відбувається не через спротив, а навпаки, за сприяння влади. Вони неначе кочівники, які мають три дні на розграбування країни: стратегічні підприємства розпродуються направо й наліво. Залишилося лише продати українську землю, тоді економічна окупація буде повною", – наголосив Олег Тягнибок. За його словами, така ж ситуація в інформаційній, культурній, освітній та духовній сферах.

Голова ВО "Свобода" акцентував увагу на тому, що найперше українці мають відновити національну гордість та гідність. У такому разі не матимуть місця скуповування голосів гречкою чи борошном, чергова передвиборча мовна істерія, зомбування українців іноземною антиукраїнською медійною продукцією тощо.

Окремо Олег Тягнибок зупинився на форматі участі Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у виборах до Верховної Ради. "Соціологія говорить, що об'єднання усіх опозиційних сил в одному партійному списку не матиме такого результату як похід двома опозиційними колонами – націоналістичною, яку представляє "Свобода", та ліберальною й соціал-демократичною, представлену об'єднанням "За Батьківщину", – повідомив лідер "Свободи" під час зустрічі з чернівчанами.

"Ми йдемо до Верховної Ради не для того, аби бути в опозиції. Ми мусимо спільно перемогти й сформувати більшість із опозиційних сил. Тільки так можна перемогти режим Януковича", – цитує слова Олега Тягнибока прес-служба ЧОО ВО'Свобода'.

 Опозиція піде на вибори до Верховної Ради двома колонами – об’єднання «За Батьківщину» і партія «Свобода». Про це у Чернівцях під час свого візиту 27 травня сказав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

- Соціологія говорить, що так буде краще і можна отримати кращий результат, - повідомив Тягнибок. – Відомо, що рейтинги не додаються. Якби ми об’єдналися, то частина виборців «Свободи» не голосували б. А частина їхніх виборців не підтримали б «За Батьківщину», якби в списку були націоналісти.

Лідер «Свободи» переконаний, що лише у такий спосіб можна перемогти ворогів, якими він вважає Партію регіонів і комуністів.

- «Свобода» йде до Верховної Ради не для того, щоб бути в опозиції, - заявив О.Тягнибок. – Ми йдемо, щоб перемогти і утворити більшість разом з іншими опозиційними силами. Ми мусимо діяти разом, щоб перемогти бандитську владу.

На Буковині Олег Тягнибок провів дві зустрічі - у Заставні та у Чернівцях у палаці "Юність Буковини", де зібрався майже повний зал.

Джерело: molbuk.ua

Олег Тягнибок: Важливо, щоби в парламенті ми були не опозицією, а більшістю

"Для "Свободи" дуже важлива координація діяльності в рамках КОД. І важливо, аби у Верховній Раді ми не були в опозиції, а утворили більшість з нашими партнерами – об'єднанням "За Батьківщину". Адже ворог у нас один – це режим Януковича". Про це голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок повідомив 27 травня 2012 року, спілкуючись із буковинськими журналістами під час візиту до Чернівців.

"Сьогоднішніми нашими партнерами по Комітету опору диктатурі є 10 політичних партій, які будучи різними ідеологічно, координують свої дії й усвідомлюють: нас об'єднує бажання й розуміння, що разом треба побороти режим Януковича й змінити систему влади в українській державі", – сказав Олег Тягнибок.

Він повідомив, що з партнерами, які представлені в об'єднанні під назвою "За Батьківщину" тривають найтісніші перемовини. Зараз визначається спільний найкращий формат участі у виборах за партійними списками. Швидше за все, що це буде участь у виборах двома колонами.

"До речі, соціологія показує, що якщо будуть дві колони з опозиційного табору – одна ліберальна, а одна – націоналістична, сумарно ми можемо набрати більше голосів ніж Партія регіонів і комуністи. Якщо з цих двох колон створити одну, то соціологія показує, що це буде мінус сім відсотків голосів. Близько 40% виборців ВО "Свобода" просто відмовляться йти на вибори, якщо це буде одна колона. Але так само близько 15% виборців, які голосують за "За Батьківщину" не хочуть у спільних списках бачити будь-кого зі "Свободи"", – зазначив голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

За словами Олега Тягнибока, найбільш оптимальним зараз є те, що опозиційні сили й роблять: дві колони, договір про взаємне непоборювання, координація спільних дій. "У нас будуть спільні спостерігачі, спільні члени комісій, наші юристи разом боротимуться, щоб унеможливити фальсифікації. І звісно, якщо буде потреба, ми спільно закликатимемо вийти людей на вулиці, якщо влада використовуватиме силовий сценарій на виборах.

Для нас важливо не просто об'єднуватися заради об'єднання. Для нас зараз головне завдання – отримати більшу кількість депутатів у парламенті", – повідомив Олег Тягнибок.

Щодо мажоритарних округів Олег Тягнибок повідомив, що створено робочу групу, яка працює над тим, аби визначити усіх кандидатів по 225 мажоритарних округах: "Я можу сказати, що перемовини йдуть не так легко, звісно є купа питань і по областях, і по особистостях. Але ці перемовини перебувають на вирішальній стадії. Звісно, доводиться поступитися чимось. Наприклад "Свобода", яка має реальну силу й підтримку в галицьких областях, заради спільної перемоги віддає частину округів нашим партнерам. Аналогічно ми отримуємо округи в центрі на сході України. Через отаке взаєморозуміння, ми розраховуємо отримати більшість у Верховній Раді і по мажоритарних округах".

"Для "Свободи" дуже важлива ця координація, бо навіть якщо ми будемо йти самостійно, ми подолаємо 5% бар'єр. Для нас важливіше, аби в парламенті ми не були в опозиції. В парламенті ми маємо створити більшість. А більшість може бути тільки з нашими партнерами – об'єднанням "За Батьківщину". Ворог у нас один – це режим Януковича", – наголосив Олег Тягнибок.

1