Опозиція на знак протесту проти апеляції Михайлішина покинула сесійну залу міської ради

Опозиція на знак протесту проти апеляції Михайлішина покинула сесійну залу міської ради

29.11.2013, 18:20

Виконком Чернівецької ради подав апеляцію на рішення адміністративного суду, який відмовив у задоволенні позову виконкому Чернівецької міської ради про заборону встановлення наметів на Центральній площі міста та біля приміщення облдержадміністрації. Про це на сесії міської ради повідомив представник опозиції Олексій Каспрук.

Водночас секретар міської ради Віталій Михайлішин заявив, що виконком хоче заборонити намети з партійною символікою у буферній зоні, намети студентів не чіпатимуть.

Опозиція закликала Михайлішина забрати апеляцію і на знак протесту покинула сесійну залу.

Як поінформував "Час" депутат Чернівецької міської ради Олег Стецевич, своє ставлення до подій Євромайдану Віталій Михайлішин різко змінив, не пройшло і доби. «Лише вчора секретар міської ради Віталій Михайлішин клявся у вірності Євромайдану, обіцяв підтримку студентам, навіть дозволив прапор Євросоюзу на Ратуші вивісити. А вже сьогодні змінив шкуру і подав апеляційну скаргу у Вінницький адміністративний суд, де просить скасувати рішення Чернівецького окружного суду, яким визнано правомірним розміщення наметів в центральній частині міста. Що далі? «Беркут» чи «ті тушки»?» - каже Олег Стецевич.

Депутати міської ради не змогли завершити сьогоднішню сесію через те, що не вистачило депутатів для кворуму.

Після годинної перерви у сесійній залі залишилося лише 28 депутатів, чого виявилося замало для кворуму. Таким чином міська рада не розглянула більше 10 питань порядку денного.

Секретар міськради Віталій Михайлішин оголосив довготривалу перерву в роботі сесії до вівторка.

Джерело: molbuk.ua та chas.cv.ua

Схоже, у  Чернігові дещо поспішили заздрити Чернівцям, які нібито місто, а не «міцне радянське село».

Лише напередодні, нагадаємо, депутати Чернівецької міської ради більшістю голосів підтримали «Звернення Чернівецької міської ради до Президента України», яким закликали український уряд підписати Угоду про Асоціацію з Європейським Союзом.

А позавчора секретар Чернівецької міської ради Віталій Михаілшин звернувся до учасників мирних зборів на підтримку Євроінтеграції. 

Дорогі чернівчани!

Я, як і раніше, залишаюся прихильником європейської інтеграції України і пишаюся тими молодими людьми, які відстоюють свій вибір на площах міста, незважаючи на несприятливі погодні умови. Ми підтримуємо бажання наших студентів, які стали ініціаторами Євромайдану в Чернівцях, бути максимально аполітичними і висловлювати свою позицію у мирний спосіб. Сьогодні зранку я зустрівся з учасниками мітингу за європейський вибір на Центральній площі міста і обговорив з ними їхні основні проблеми. Ми готові забезпечувати більш комфортні умови для мешканців наметового містечка.

Я звертаюся до всіх політичних сил із проханням не спекулювати навколо цих питань і не прагнути отримати для себе сумнівні політичні дивіденди. Учорашнє звернення Чернівецької міської ради до суду стосувалося виключно партійних наметів, встановлення яких у межах буферної зони ЮНЕСКО є неприпустимим. Нагадую, що саме Чернівецька міська рада у вересні цього року звернулася до Верховної Ради України з підтримкою євроінтеграційних прагнень України. Чернівці – європейське місто і ми, чернівчани, віримо у європейське майбутнє нашої країни. Хочу подякувати всім, хто допомагає учасникам Євромайдану в Чернівцях, адже це їхня громадянська позиція і саме в такі моменти можна говорити про розвиток громадянського суспільства.

Україна повинна рухатись до Європи цивілізованим шляхом.

З вірою у європейське майбутнє України,

Віталій Михайлішин

1