Опозиція хоче відставки Гайничеру і недовіри Папієву

Опозиція хоче відставки Гайничеру і недовіри Папієву

07.07.2012, 17:02

Збори депутатів Чернівецької обласної ради, які відбулися 6 липня, вирішили внести до порядку денного наступної сесії питання про висловдення недовіри голові Чернівецької облдержадміністрації Михайлу Папієву та про припинення повноважень голови обласої ради Михайла Гайничеру. Пропозицію на зборах підтримала переважна більшість учасників.

Пропозицію протнедовіру Папієву вніс керівник фракції «Свобода» в обласній раді Назар Горук, а про Гайничеру - керівник фракції «Фронту змін» Максим Бурбак.

Керівник «Свободи» Назар Горук свою пропозицію висловив ще раніше, але питання до порядку денного сесій не включалося. Саме ігнорування пропозицій опозиції й спонукало Максима Бурбака запропонувати відставку Гайничеру - зокрема, голова облради відмовився скликати позачергову сесію на вимогу 36 депутатів для обговорення «мовного» питання у червні.

Розглянути недовіру Папієву і відставку Гайничеру опозиція пропонує на наступній сесії, яка відбудеться орієнтовно 27 липня.

Нагадаємо, на зборах 6 липня були присутні 30 депутатів обласної ради. Збори ухвалили ?звернення до Президента Віктора Януковича і голови Верховної Ради Володимира Литвина із закликом не підписувати проголосований у ВР 3-го липня незаконно проголосований у ВР проект про мови.

Джерело: molbuk.ua

1