Опозиція 'ймовірно' пікетуватиме візит патріарха Кирила у Чернівці на вулиці Руській

Опозиція "ймовірно" пікетуватиме візит патріарха Кирила у Чернівці на вулиці Руській

28.09.2011, 21:35

Відповідаючи на питання, чи вживатимуть партії, які входять до Комітету опору диктатури в Чернівецькій області ще якісь заходи перед приїздом патріарха Кирила, окрім оприлюднення заяви голова облорганізації ВО "Свобода" Віталій Мельничук, зокрема, сказав: "Стосовно заходів, то ми це питання ще будемо обговорювати, розглядати. Дуже ймовірно, що ми подамо заявку на пікетування на вулиці Руській. І це озвучимо і ця заявка буде   в міській раді.

Стосовно позову я вже казав.  Коли ми тиждень тому побачили відомі біл-борди, то подумали. що плавно повертаємся у радянське суспільтсво. 21 вересня ми зробили щодо цього відповідну заяву, звернулися до голови облдержадміністрації і прокурора області, щоби вони негайно вияснили, хто це проводить і призупинили розміщення цих плакатів на буковині. Цього не було зроблено. 26 вересня особисто зайшов до ОДА, щоб з'ясувати на якому етапі перебуває розгляд цієї справи. В управлінні культури мені сказали, що за неї ще навіть не бралися. Ми подали  позов до Чернівецького окружного адміністративного суду. У вівторок, 27 вересня, мене запросили до суду, бо вже призначили для розгляду справу суддю Бойко, і вона хотіла поспілкуватися зі мною особисто. Тому думаю, що в середу -четвер буде скликано судове засідання стосовно цього і буде розглядатися бездіяльність посадової особи Папієва Михайла Миколайовича, який не відреагував на розміщення цих біл-бордів з їхніми провокативними написами.

Щодо інших заходів, то "Свобода" братиме участь у всіх, які Комітет оприлюднюватиме упродовж цього тижня. Про все ми не говоримо, але будьте певні, що кілька цікавих заходів буде проведено. А далі будемо бачити. Випускати з поля зору ймовірний приїзд президента і говорити тільки про приїзд патріарха було б неправильно. Проблема із пільгами у державі дуже серйозна. І варто було б акцентувати увагу також на цьому. Є про що спитати Януковича і ми це будемо робити".

Фото Володимира Звенигородського