ОПОРА виявила помилкову олімпіадницю в ЧНУ

ОПОРА виявила помилкову олімпіадницю в ЧНУ

02.08.2012, 19:34

1 серпня під час перевірки правильності нарахування додаткових балів «олімпіадникам» (вступникам, які досягли визначних успіхів у вивченні профільних предметів) в ЧНУ активісти ГМ ОПОРА виявили вступницю, якій помилково додали 30 балів. Під час прийому документів її диплом III ступеня обласної олімпіади прийняли за диплом всеукраїнської олімпіади.
Під час звірки усіх «олімпіадників» активісти ГМ ОПОРА встановили, що цієї вступниці немає серед переможців ані IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад, ані III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Станом на 1 серпня ця вступниця вже перебувала у списках рекомендованих до зарахування на державне замовлення за напрямом підготовки Філологія (німецька мова та література) і подала оригінали документів (зображення olympiada_pomylka.png).

Після виявлення розбіжності, ми повідомили про це відповідального секретаря приймальної комісії ЧНУ. Він перевірив особову справу цієї вступниці та підтвердив, що 30 балів їй було додано помилково. Щоб виправити помилку спочатку планували сьогодні (2 серпня) скликати позачергове засідання приймальної комісії щоб:
- відкликати рекомендацію до зарахування на місце державного замовлення цій вступниці та
- рекомендувати до зарахування наступну людину з рейтингового списку.
Але потім в ЧНУ вирішили просто внести зміни до списків, а відповідне рішення прийняти в суботу під час планового засідання приймальної комісії.

Таким чином, зараз ця вступниця без додаткових 30 балів перебуває вже на 24 місці в загальному рейтинговому списку (зображення 24misce.png). А у список рекомендованих до зарахування потрапила наступна за рейтинговим списком вступниця (зображення spysok_vypravleno.png).

Тобто вступниця, якій помилково додали 30 балів, ще учора мала всі підстави бути абсолютно впевненою, що проходить на місце державного замовлення. Крім того, вона має цільове направлення – але за цим напрямом підготовки немає конкурсу серед «цільовиків» і тому вона не має право на цільовий прийом.

Ситуація цікава також тим, що наразі у списку рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення та в загальному рейтинговому списку за цим напрямом відображаються дані, які ще не були прийняті рішенням приймальної комісії.

Координатор спостереження за ходом вступної кампанії в Чернівецькій області від ГМ ОПОРА
Микола Костинян
[email protected]
095-91-044-91

1