Онук Ольги Кобилянської у Чернівцях розкритикував «свободівця» Кошулинського, який відбирає голоси у Порошенка

Онук Ольги Кобилянської у Чернівцях розкритикував «свободівця» Кошулинського, який відбирає голоси у Порошенка

19.02.2019, 19:48

Відомий політик і громадський діяч Буковини, доктор хімічних наук, професор Олег Ельпідефорович Панчук, який є онуком письменниці Ольги Кобилянської, поділився міркуваннями щодо загроз, які несе Україні політична незрілість українського суспільства.   

-        Хотів би порушити два питання. Перше: в українському суспільстві присутня невимовлена словами тривога щодо того, що буде з Україною. І що саме може спричинити ті негативні наслідки, яких ми остерігаємося.   

 -        Щодо президентських виборів нічого спрогнозувати не можемо, тому що ми бачимо наскільки запеклою є боротьба. За цих умов ніхто не візьметься прогнозувати результат бодай з 50-відсотковою точністю.

 -        А ось щодо парламентських виборів, ситуація є достатньо очевидною. Усе населення України умовно складається з трьох великих груп. Є група тих, які не сприймають Україну, є такі, які мало цікавляться станом справ у державі,  дбаючи переважно про себе. У просторіччі називаємо таких хохлами. Це люди непевної політичної орієнтації, на яких невідомо чи можна розраховувати. І третя група, звичайно, це патріоти.

 -        Яке співвідношення між цими трьома групами? Насправді його дуже легко виявити. Ті, хто за жодних обставин не сприймає України – це ті, хто під час соціологічних опитувань заперечує, що Росія є агресором, досі вважає український і російський народи братніми, не вважає, що Україна повинна стати членом ЄС та НАТО. Таких набралося майже третина. Наступна група – байдужі, непевні, неорієнтовані люди. Можемо сміливо відводити під цю категорію ще 30 відсотків населення. На долю патріотів, які є свідомими борцями за Україну,  теж залишається третина.

 -        Уявімо собі тепер, що до нової Верховної Ради проходить третина депутатів, які не сприймають українську державу. Це опозиція, яка під час президентських виборів тільки тренується, мобілізуючи свій електорат. Для цього вони пропонують мир. Хто не хоче миру? Добробут! Хто не хоче добробуту? Усі ми хочемо. Люди у це вірять… Існує велика небезпека, що саме ці антиукраїнські сили матимуть найбільшу фракцію у наступному парламенті.

 -        До тих, кого ми визначили, як байдужих до українства, мусимо зарахувати також популістів. Не буду коментувати, ви самі чудово розумієте, що це означає. Таким чином ці дві групи зможуть мати більшість у Верховній Раді України. Популісти разом з нашими ворогами створюють більшість і уряд. Уже все відомо. Голова Верховної Ради Медведчук, голова уряду – Бойко.   І ці люди будуть приймати закони. Ось все те, що може бути з великою ймовірністю. Хто буде їм протистояти?

 -        А патріоти себе не дуже то й показують. З них лише 10 відсотків підтримують Порошенка, а решта когось іншого. Чому? Тому що російська пропаганда найвірнішим патріотам України втовкмачує в голову – він губить Україну. І дехто цьому вірить! Ось «Свобода» висунула Кошулинського кандидатом у Президенти України. Це безумовно патріотична людина з безперечними заслугами. Але він відбирає голоси у Порошенка, хоча сам може не пройти до другого туру. І такі ж інші…

 -        Якщо Порошенко пройде до другого туру, то є велика ймовірність того, що він виграє. Але зараз йде боротьба за другий тур. Протистояти загрозі реваншу зможе тільки та людина, яка буде незгідна з тими цілями, які визначать для України ті, хто її взагалі не сприймає і популісти, - впевнений Олег Панчук.

1


КОМЕНТАРІ (2)

А це вже явний "перебор" пропагандистської машини БПП.

avatar

Юрій

20 лютого 2019 08:59

Уточнення. Олег Панчук - небіж (племінник) Ольги Кобилянської, а не внук. 

А про Кошулинського він говорить правду, на жаль. Точніше, це про нас, українців.

avatar

В. Козьмик

21 лютого 2019 06:09