Неймовірно! Суд задовольнив Геннадія Москаля! Онлайн-трансляція суду Бурбак проти Чернівецької обласної ради

Неймовірно! Суд задовольнив Геннадія Москаля! Онлайн-трансляція суду Бурбак проти Чернівецької обласної ради

25.01.2012, 14:11

На сайті Чернівецького інтерактивного телебачення "Чернівці.TV" (http://chernivtsy.tv/langate2.htm) з 10.00 відбувалася трансляція із зали Чернівецького окружного адміністративного суду за позовом голови облорганізації "Фронт Змін", депутата обласної ради Максима Бурбака проти Чернівецької обласної ради. Суд, нагадаємо, відкрив провадження за заявою  "фронтовиків" щодо протиправності сесії облради 24 грудня 2011 року.

Сьогодні відбулося судове засідання у Чернівецькому окружному адміністративному суді за позовом «фронтовиків» щодо протиправності сесії Чернівецької обласної ради 24 грудня 2011 року. Нагадаємо, що Чернівецький окружний адміністративний суд 13 січня 2012 року визнав заяву позивачів правомірною і прийняв ухвалу відкрити провадження в адміністративній справі. Судове засідання було відкритим. Журналістів було не густо… Наш канал вів пряму он-лайн трансляція із зали суду. На судове засідання з’явилися як сторона позивача – депутат Чернівецької обласної ради Максим Бурбак, так і сторона відповідача – начальник юридичного відділу Чернівецької обласної ради Єлєніч Марія Олександрівна. Підтримати «фронтовиків» у суді прийшов народний депутат Геннадій Москаль, який заявив 3 клопотання: дозволити повну фото- та відеофіксацію судового розгляду засобами масової інформації, розглядати справу колегією у складі 3-х суддів та зобов’язати сторону відповідача надати список всіх депутатів Чернівецької обласної ради з прив’язкою до посад. Як пояснив пан Москаль, щоб знати «хто є хто» в Чернівецькій облраді. Суддя Левицький Василь Костянтинович всі клопотання Москаля задовільнив. Наступне судове засідання, про дату і час якого суд повідомить пізніше, буде відбуватися за участі 3-х суддів, у відкритому режимі. Тож у суді чекають журналістів.

Після завершення судового засідання Геннадій Москаль дав ексклюзивне інтерв’ю нашому каналу щодо судового засідання.

Галина ЄРЕМІЦА

Джерело: chernivtsy.tv

У середу, 25 січня, відбулося перше судове засідання Чернівецького окружного адміністративного суду за позовом керівника фракції «Фронт Змін» у Чернівецькій обласній раді Максима Бурбака щодо скасування рішення ради від 24 грудня 2011 року про обласний бюджет 2012 року та зобов’язання обрати голову ради.

Представник позивача, народний депутат України Геннадій Москаль вніс пропозицію про колегіальний розгляд справи, зважаючи на її важливість та суспільний резонанс. Цим же народний депутат мотивував і необхідність присутності ЗМІ на засіданнях та проведення ними фото- та відеозйомки. Третім клопотанням було надання відповідачем – Чернівецькою обласною радою – завіреного переліку депутатів ради з вказівкою – хто які обов’язки виконує у раді та чи є серед депутатів голова обласної ради. На що представники відповідача заявили, що ця інформація є у вільному доступі на офіційному сайті Чернівецької обласної ради.

Вислухавши аргументи сторін, суддя Василь Левицький задовольнив усі клопотання позивача та закрив судове засідання до подальшого колегіального розгляду справи.

Нагадаємо, керівник фракції «Фронт Змін» у Чернівецькій обласній раді Максим Бурбак подав позов до Чернівецького окружного адміністративного суду, в якому вимагає скасувати рішення ради від 24 грудня 2011 року про обласний бюджет 2012 року та зобов’язати облраду обрати голову. 13 січня 2012 року Чернівецький окружний адміністративний суд прийняв справу до розгляду.