ОЛЕКСІЙ КАСПРУК ВПЕВНЕНИЙ, ЩО ПАПІЄВ КРИТИКУВАВ МИХАЙЛІШИНА ЛОПАТОЮ (Відповідь на інтерв'ю Михайлішина)

ОЛЕКСІЙ КАСПРУК ВПЕВНЕНИЙ, ЩО ПАПІЄВ КРИТИКУВАВ МИХАЙЛІШИНА ЛОПАТОЮ (Відповідь на інтерв'ю Михайлішина)

27.02.2012, 18:38

 Цьогорічний сніг виявився несподівано політичним. Кампанія прибирання заметів завершилася переможними звітами і випадами... на адресу опозиції. Саме до них вдався в.о мера Віталій Михайлішин в останньому інтерв’ю незалежній газеті «Чернівці». Пан Михайлішин висловив думку, що мало махали лопатами хлопці-опозиціонери, і критика у них якась несправедлива, і самі вони якісь несимпатичні. Звісно, опозиція не наречена, її не обирають.

Керівник фракції «Фронту змін» у міськраді Олексій Каспрук хотів би пояснити чому  мало махали лопатами, чому критикували,  чому впевнені, що це було правильно.

- В інтерв’ю Віталія Михайлішина, надрукованому у газеті  «Чернівці» є ряд особистих закидів спрямованих проти вас як  керівника фракції «Фронту змін», ніби ви не досиділи засідання виконкому, коли вирішувалися проблема снігоприбирання. Закидають, що постійно піарилися  на проблемі снігу тощо? 

- Мені дивно це чути від п. Михайлишина, адже я якраз був до кінця виконкому, і крім мене там були присутні ще три депутати від Фронту змін. Така-от деталь. Це заради об’єктивності. І виходить як у тому анекдоті про доньку рабина: головне сказати, а вони потім нехай виправдуються. Хоча, можливо, у Віталія Михайловича така вибіркова пам’ять. Тут пам’ятаю, а тут вже не пам’ятаю. Щодо нашої позиції. Цікаво, що критиком роботи мерії виступив не тільки Фронт змін, а голова облдержадміністрації Михайло Папієв. У нас чомусь розцінили акцію «губернатор з лопатою» виключно як сигнал для населення, заклик проявити активність. Але, очевидно,  коли губернатор береться за лопату, це треба сприймати і як нищівну критику роботи мерії, яка не в змозі навіть перед головним адміністративним будинком краю, у центрі міста навести порядок, що вже казати про якісь віддалені куточки міста. Гадаю, п. Михайлишину варто було б подумати над цим. 

- Говорили про безпідставну критику з вашого боку. В чому зміст ваших претензій до роботи міської влади? Чи це зауваження заради зауважень?

- Перша наша претензія, гадаю, абсолютно зрозуміла для чернівчан. І вони її підтримують.  Є очевидним, що влада зреагувала на снігопад з великим запізненням і, до того ж, тільки напередодні візиту п. Дмитра Фірташа. Цей візит, вочевидь, виявився важливішим, аніж інтереси  усіх чернівчан разом узятих.  Три доби, до понеділка 8 лютого, хоча насправді до вівторка, на вулицях містах «кінь не валявся». На нашу думку, громадськості було б цікаво почути, чому так сталося.  Після приїзду Фірташа, віддамо належне, розпочалися якісь гарячкові дії. Які ставали дедалі активнішими. Можливо п. Михайлішин і сприймає цю форсмажорну метушню і аврал як роботу? І наша критика виглядає в його очах виглядає несправедливою. Він же намагався, прагнув. Можливо так і є.   

Однак, мені б хотілося звернутися до неприємних деталей, про які сказав сам Михайлішин, щоправда, він і не знав, що ці деталі неприємні. Що також багато про що говорить. Згідно звіту в.о мера,  Міськшеп для прибирання снігу задіяв дві снігоприбиральні машини ПМ-130, два автогрейдери (див. поряд). В той же час у квітні минулого року у заходах підготовки до зими вказано, що здійснюється ремонт семи снігоприбиральних машин ПМ-130 і чотирьох автогрейдерів Міськшепу. Де нині ці сім снігоприбиральних машин, чому було задіяні тільки дві?  Чому на дороги вийшли тільки два автогрейдери, а не чотири?  В тому ж переліку заходів підготовки до зими було вказано, що буде придбано 2000 тон солі.  Керівник  департаменту Сірман доповідає, що за всю зиму було використано 450 тонн солі. З них у період снігопаду з 3 по 9 лютого лише 90. Незрозуміло, де розкидали більше триста тон солі до снігопаду?! Однак, нехай буде. Після цих заходів, очевидно, у Міськшепу мало б залишатися ще 1500 тон солі.. А  вказують, що залишилося 50 тон.  І очікують поставки 250 тон.  На кінець зими. Я не буду втомлювати читача цифрами, але таких приголомшливих нестиковок дуже багато.

- Чому ви у четвер покинули сесійну залу, адже Михайлішин хотів прозвітувати?

- Тому що розгляд питання був перетворений на фарс. Втім, вони і підготовку до зими перетворили на той же фарс. У людей талант такий.

Депутати хотіли дізнатися у влади: чому не вистачало ані солі, ані піску, чому не було палива тощо.  На мій погляд, суттєві запитання. Це було б корисніше, аніж просто слухати щасливий пропагандистській звіт. Ми хотіли дізнатися, чому така звичайна річ, як снігопад призвела до такого авралу.  Багато говорили про трудовий героїзм комунальників. І заодно про те, що ми (опозиція) нібито цих комунальників не поважаємо, коли критикуємо владу. Як перекрутили все!  Це якраз мерія не поважала трударів, тому що не підготувала ані технічних засобів, ані палива. І все довелося робити руками. І треба було справді бути героїчним і терплячим, щоб все це витримати. Розумієте, людям довелося  працювати у двадцять першому столітті в таких же умовах, як півстоліття тому. І потім на них же, на їхній праці, політики, які відповідальні за такий стан речей, зробили собі  піар. Вони, а не ми. Ми виїжджали на прорив на вул. Руській, три дні не було води в кількох багатоквартирних будинках, навіть води не підвезли! І коли вже дійшло до звернень до депутатів, то почали ворушитися.  І там люди працювали вночі у двадцятиградусний мороз і у них елементарно не було палива для генератора, щоб працювати при світлі. Подумайте, їхнього палива їм вистачило на вісім хвилин!  Мені шкода цих мужиків, я поважаю їх мужність. У мене питання, чому їм треба бути мужніми? Тому що міські керівники поїхали відпочивати на лижні траси? І наплювали на все...

Системні помилки виправляються трудовим героїзмом. Зауважу, завжди чужим героїзмом. Це радянський стиль. Здавалося б, Михайлішин такий молодий керівник, а користується ще тими методами.

- В тому ж інтерв’ю Віталій Михайлішин зауважив, що фронтовики не прибирали ділянку біля свого офісу.

- Прибудинкову територію біля офісу, який нам надають, має прибирати ОСББ, якому вчасно сплачують гроші. ОСББ винайняло людину з спеціальним мотоблоком, яка дуже швидко і якісно очистила ділянку від снігу. Навіщо махати лопатами? Якби  будинок чернівецької ОДА належав такому ОСББ, Михайло Миколайовичу не довелося б ставити увесь чиновницький склад «під лопати». Прийшла б людина з машинкою і за хвилини б все очистила.  Взагалі-то, відсутність розподілу праці є ознакою примітивних суспільств. Про це можна було б дізнатися із шкільного курсу суспільствознавства. Нашим керівникам іноді про це треба нагадувати.  

Петро Бежан

 

 ЦЕ - ГРАНДІОЗНІ ПЛАНИ

 

 

 

 А ТАКОЮ БУЛА РЕАЛЬНІСТЬ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



КОМЕНТАРІ (11)

Блискуча розмова. Аргументовано, виважено, розумно. Браво Каспрук! Вчіться люди з ОДА і мерії, як готувати аргументи. КАСПРУКА НА МЕРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar

уважний

27 лютого 2012 15:55

Критика з фронту цікава. Є якісь цифри, факти, аргументи.  За те респект. Тільки не однією критикою..

avatar

Гість

27 лютого 2012 16:43

Що сказати?  Каспрук не дарма носить таку фамілію! Молоток

avatar

1111

27 лютого 2012 17:20

Я хоч і не в Чернівцях живу, але статтю зацінив. Рідко коли зустрінеш такий спокійний, аргументований - головне з фактажем - тон розмови. Нікого не образив і все всім ясно. Якби Фронт частіше так виступав, то перемога була б у них в кишені. Але й так буде. Може, і до нашої Лідки колись доберуться, бо вже скупила цілий горб у селі.

avatar

Михайло, Драчинці

27 лютого 2012 17:32

Добре що коли каспрук керував містобудом то збитки тільки за 9 місяців склали 2 млн гривень Цікаво які будуть збитки якщо він буде містом керувати

avatar

молоток

27 лютого 2012 17:36

О, БОТ молоток підключився. Не переводь тему, всі і так знають, що збитків не було. А було, що маладая каманда не давала заробити своєму ж комунальному підприємству. Щоб турнути каспрука. Ото й уся історія.

avatar

Фронтовик

27 лютого 2012 17:51

Цікаво, хто написав це інтерв’ю (не лише запитання, а й відповіді) від імені Каспрука? Одна лише помилочка. Як може "міське комунальне підприємство газета Чернівці" бути незалежною?

avatar

Заінтригований

27 лютого 2012 19:46

Ти що чайник? Так незалежна - це ж іронія!!!! Ну ти даєш, чувак

avatar

Заінтригованому

27 лютого 2012 20:42

вам важко повірити, що є політики, які можуть вмєняємо висловлювати свої думки, а не послуговуються прес-радниками, які здатні лише тирити чиїсь привітання

avatar

Іванка - заінтригованому

27 лютого 2012 20:54

Стосовно іронії, так у чому ж вона? Там само викладали думки всі ті, хто був у кріслі мера. Незалежною ця газета (судячи з матеріалів) була лише при батькові Каспрука, який, власне, її заснував. Але Олексій йому, на жаль, не рівня, звідси й сумнів, що відповідав сам

avatar

Заінтригований

27 лютого 2012 22:23

Чому всіх треба порівнювати. Порівнюйте Каспрука з іншими депутатами краще. Кожна людина самодостатня. І у кожного свої плюси і мінуси.

avatar

Гість до заінтригованого

28 лютого 2012 09:30