Олександр Пуршага має намір будувати будинки для учасників АТО

Олександр Пуршага має намір будувати будинки для учасників АТО

27.02.2020, 19:55

Чернівецька міська рада підтримала ініціативу депутата Богдана Ковалюка щодо передачі 0,800 га землі на вулиці Сумській управлінню капітального будівництва Чернівецької ОДА під житло учасникам АТО.

Як повідомляє molbuk.ua, за відповідний проект рішення проголосували 23 депутати міськради, рішення прийняте.

Депутати приймали рішення про надання департаменту капітального будівництва ОДА дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для забезпечення житлових потреб учасників АТО/ООС.

Мова йде про те, що ОДА вже виділила 10 квартир, але в області все ще залишилася потреба виділення 18 квартир для ветеранів АТО/ООС, які мають 1-2 групу інвалідності та членів сімей загиблих.

«Нам потрібно відштовхуватись від того що є люди, які воювали за цю державу, і які по всіх нормах потребують покращення житлових умов і в наших силах зробити невеликий крок, допомогти цим людям і вирішити їх потребу з житлом. Це найменше що ми можемо зробити для людей, які захищали нашу країну», - зазначив автор проєкту депутат Богдан Ковалюк.

На репліку мера, який виступив проти цього рішення,  відреагував депутат "Батьківщини", в.о. директора управління капітального будівництва ОДА Олександр Пуршага, заявивши, що його управління справді має намір будувати будинки для учасників АТО.

"Повірте, що все контролюється, і не "наліво", не "направо" ніхто не роздає", – сказав Пуршага.

Депутат Олександр Пуршага нагадав Каспруку, що названий ним "шкурняк", це завдання забезпечення житлом ветеранів АТО\ООС поставлене президентом України на нараді на якій міський голова Чернівців був особисто присутній і мав би сам вийти з ініціативою про забезпечення житлом ветеранів війни, але чомусь не зробив цього.

Пізніше депутати підтримали пропозицію Ковалюка, проголосувавши за його проект рішення. Мер Олексій Каспрук утримався під час голосування.

За матеріалами molbuk.ua та Чернівецький промінь. 

1