Олександр Пономарьов, Ніна Матвієнко, Тарас Чубай, Тарас Петриненко, гурт ТНМК виступлять біля СІЗО

Олександр Пономарьов, Ніна Матвієнко, Тарас Чубай, Тарас Петриненко, гурт ТНМК виступлять біля СІЗО

25.11.2011, 14:54

У день народження Юлії Тимошенко біля Лук’янівського СІЗО відбудеться мітинг. Як повідомили УНН у прес-службі "Батьківщини", у рамках мітингу висловили бажання виступити для Ю.Тимошенко представники української естради.

"Організатори вдячні за безкорисну допомогу і громадянську мужність тим, хто вперше в новітній історії України візьме участь в імпровізованому концерті перед застінками, де несправедливо ув`язнена лідер української опозиції", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Відтак, 27 листопада о 14:00 перед Лук`янівським СІЗО, що на вул. Дегтярівській, 13, будуть виступати: Олександр Пономарьов, Ніна Матвієнко, Тарас Чубай, Тарас Петриненко, Полежака і Барабас, гурт Вій, гурт King Size, гурт Фіолет, гурт Ет Сетера, гурт ТНМК і народний хор Гомін.

Нагадаємо, 27 листопада 2011 року - день народження лідера "Батьківщина" Ю.Тимошенко.

Коротка біографічна довідка. Юлія Володимирівна Тимошенко народилась 27 листопада 1960 у Дніпропетровську.

Український політик, 13-й та 16-й прем'єр-міністр України (2005, 2007-2010), лідер партії "Батьківщина".

Перша жінка-прем'єр-міністр в історії України.

Кандидат економічних наук. За версією журналу "Форбс", була третьою за впливовістю жінкою світу в 2005 році.

На президентських виборах 2010 року отримала 45% голосів виборців (на 3% менше, аніж переможець).

24 червня 2011 року над Юлією Тимошенко розпочався суд у так званій "газовій справі" за звинувачення в перевищенні влади та службових повноважень під час укладання газових контрактів з Росією 2009 року.

11 жовтня 2011 року суд визнав Тимошенко винною за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень), її було засуджено до семи років в'язниці із забороною обіймати державні посади протягом трьох років. Суд також задовольнив цивільний позов НАК "Нафтогаз України", який вимагав від Ю.Тимошенко компенсації збитків, завданих компанії внаслідок підписання угод у січні 2009 року в обсязі 1,516 млрд грн.