Олександр Фищук: спільними зусиллями крайової влади, меценатів, батьків учнів та педагогів  у селі Мошанець відтепер функціонуватиме нова сучасна школа

Олександр Фищук: спільними зусиллями крайової влади, меценатів, батьків учнів та педагогів у селі Мошанець відтепер функціонуватиме нова сучасна школа

23.08.2016, 23:48

Сьогодні, 23 серпня, за участі голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука у селі Мошанець Кельменецького району відкрито новий навчальний заклад.

Очільник виконавчої влади області, виступаючи з вітальною промовою, наголосив на тому, що завдяки спільним зусиллям крайової влади, меценатів, батьків учнів та педагогів сьогодні сталась довгоочікувана подія –  у селі Мошанець відтепер функціонуватиме нова сучасна школа. «Приємно, що в такий святковий день - День Державного Прапора України - відбувається відкриття новозбудованого навчального закладу. Всі ми знаємо, що діти – це майбутнє нашої держави. Але саме від нас залежить, у яких умовах вони будуть здобувати нові знання та навички. Мошанецькі школярі будуть навчатися у просторих світлих класах, які оснащені сучасним обладнанням, необхідним для всебічного розвитку дітей, - зазначив Олександр Фищук. – Дякую всім, хто долучився до спорудження навчального закладу. Бажаю всім присутнім міцного здоров'я, добробуту та мирного неба. Слава Україні!».

З нагоди відкриття середньої загальноосвітньої школи I-II ступенів села Мошанець Кельменецького району Чернівецької області будівельників, вчителів, батьків учнів було нагороджено Почесними грамотами та подяками обласної державної адміністрації.

Представники районної влади та дирекція школи висловили вдячність голові обласної державної адміністрації Олександру Фищуку за те, що взяв під особистий контроль та максимально сприяв завершенню будівництва вкрай необхідної в селі школи.

Вихованці навчального закладу подарували всім присутнім вокальні та хореографічні номери. Директор школи Віра Коржук та один із учнів школи отримали від генерального директора ТДВ «ПМК -76» Василя Каглянчука символічний ключ від навчального закладу, а першокласники разом з очільниками крайової влади перерізали стрічку. Відтак, право першими переступити поріг новозбудованої школи отримали учні першого та дев'ятого класів. Окрім того, після урочистостей, всі присутні могли оглянути новозбудовану школу.

Мав нагоду побувати сьогодні на відкритті школи в с. Мошанець на Кельменеччині. Охайна, ошатна, як писанка, - поділився враженнями від урочистого заходу народний депутат України Максим Бурбак. - 

Колишні владники – регіонали попіарились перед виборами 2012 року, обіцяючи школу для мошанецьких дітей. Навіть дошку-пошани собі з граніту зробили. Далекоглядні були… Вибори минули, про школу забули. Ще на початку минулого року на її місці була занедбана, забута всіми будова, біля якої височіли гори будівельного сміття. 

В 2015 Урядом Яценюка було прийнято рішення (з головою Чернівецької ОДА Олександром Фищуком двічі відстоювали на урядових комісіях продовження будівництва) відновити будівництво школи - довгобуду та виділити 9 млн гривень на добудову вкрай необхідного для села навчального закладу. 

Коли ж цьогоріч, в червні інспектував проведення будівельних робіт, то виявилося, щоб 1 вересня на свято Першого Дзвінка діти могли піти в нову школу потрібна ще чимала сума. Змушений був відреагувати.

Вдячний місцевій владі за те, що пішли на зустріч та виділили додаткових 2 млн. грн. для закінчення будівництва. Дуже радий тому, що перший урок – урок Миру діти проведуть у новій школі! 

P.S. Від колективу обласної організації Народного Фронту передав деяке шкільне обладнання та свіжий тираж дитячого журналу «Пізнайко». З колективом журналу співпрацюємо давно, адже кошти від його реалізації також йдуть на допомогу дітям.

У День Державного Прапора України привітав педагогічний колектив, учнів та їх батьків, а також територіальну громаду с.Мошанець Кельменецького з нагоди введення в експлуатацію новозбудованого навчального корпусу місцевої школи, - приєднався до привітань голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. - Відрадно, що навіть у такий непростий час у нашій державі продовжують будуватися та відкриватися школи, на подвір’ї яких звучить веселий дитячий сміх.

Мусимо подякувати за мирне небо над головою, за можливість спокійно жити та працювати тим українським воїнам, які щоденно проливають кров та наражають життя на смертельну небезпеку у зоні АТО. Мусимо завжди пам’ятати Героїв, які віддали свої життя за нашу незалежність та мирне майбутнє наших дітей.

Діткам, перед якими вже 1 вересня цей корпус гостинно прочинить свої двері, побажав сумлінно навчатись, поважати своїх вчителів, любити свій рідний край та Батьківщину.

Керівник Управління капітального будівництва Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Пуршага, на своїй сторінці у мережі «фейсбук», опублікував відео новозбудованої Мошанецької школи.

«Кожен раз, коли споруджується певний об’єкт, в який вкладаю свої зусилля, своє терпіння, свій досвід, як будівельника, ловлю себе на думці, що в цих будівлях частина мене, мого життя. Бо, роблю в першу чергу для Людей і не на рік чи два, а на кілька поколінь.

У переддень 25-річниці незалежності, хочу представити вам, Буковинці, новий соціальний об’єкт Чернівецької області – Мошанецьку загальноосвітню школу I-II ступенів у Кельменецькому районі.

Будівництво школи почалось ще у серпні 2012 року. Були роки повільного будівництва, періоди інтенсивного зведення, але сьогодні, школа збудована і діти 1 вересня розпочнуть своє навчання за новими партами, у нових класних приміщеннях.

Результат роботи – прошу переглянути у відеосюжеті» – зазначив у дописі Олександр Пуршага.

1


КОМЕНТАРІ (1)

а Яким боком там бурбак?  Вин свои гроши видав незрозумило куди. Жадною копейки не дав на свой округ пи.... ст

avatar

Миколо

24 серпня 2016 17:42