На Буковині переможець виборів просить ОВК дозволити його охоронцями охороняти коробки з бюлетенями

На Буковині переможець виборів просить ОВК дозволити його охоронцями охороняти коробки з бюлетенями

30.10.2012, 12:58

Кандидат в депутати в 202 виборчому окрузі від Об’єднаної опозиції Олександр Фищук звернувся до ОВК із заявою (фото заяви в додатку, файл - zajava.jpg), в якій просить надати йому дозвіл виставити свою охорону для бюлетенів, які зберігаються в непристосованому приміщенні. Як йдеться в заяві кандидата Олександра Фищука на даний момент є «небезпека можливого викрадення та заміни бюлетенів».

Відео з оглядом приміщення ОВК, коментарем кандидата Олександра Фищука, коментарем голови ОВК 202 Романа Чоботара: http://youtu.be/LT3gAVKFa14

 

Потреба в такій охороні в додачу до охорони, яку здійснює міліція, виникла з декількох причин. По-перше, приміщення ОВК 202 й насправді непристосоване для зберігання такої кількості документації з ДВК, яка зараз надійшла до ОВК 202. Про невідповідність приміщення нормам говорилося й раніше. По-друге, ввечері 29 жовтня ОВК, юридично не припиняючи своє засідання, все ж таки фактично призупинило свою активну роботу щодо приймання документації з ДВК. Станом на вечір 29 жовтня (http://www.cvk.gov.ua/vnd2012/wp040pt001f01=900pf7331=202.html) при 80% опрацьованих протоколів лідирує саме кандидат Олександр Фищук, а найближчий його переслідувач – кандидат від Партії регіонів Михайло Бауер. Тому, третя причина й вказана в заяві кандидата-опозиціонера – це «прагнення захистити фізично зафіксований на бюлетенях та в протоколах ДВК результат».

Повний текст заяви: «Отримавши із певних джерел інформацію про можливе викрадення та заміну бюлетенів, які на даний момент знаходяться під охороною міліції (у непристосованих приміщеннях) прошу дозволити паралельно виставити свою охорону з метою захисту результатів волевиявлення наших виборців».

Голова ОВК 202 Роман Чоботар прокоментував ситуацію ОПОРІ: «Я впевнений, що цей процес буде зроблено з хорошими намірами для того, щоб дійсно ми були забезпечені. Щоби кожен виборець був певен в тому, що його голос буде врахований і не буде десь загублений. Щоб не случились якісь там випадки, не дай Боже, нічого такого серйозного…».

За коментарями звертайтесь:

Назар Тимощук,

координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області,

063 628 67 71, [email protected]

Прес-секретар Чернівецького представництва Громадянської Мережі ОПОРА,

Григорій Сорочан

063 628 67 72, [email protected] 

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

30 жовтня 2012 10:00