Оксана Продан, Віктор Король, Віталій Кличко не зацікавлені, щоб у Чернівцях був незалежний мер?

Оксана Продан, Віктор Король, Віталій Кличко не зацікавлені, щоб у Чернівцях був незалежний мер?

16.08.2018, 09:53

Усунутий з посади міського голови Чернівців Олексій Каспрук висловив занепокоєння у зв’язку зі "споглядацькою позицією" мера Києва, голови Асоціації міст України Віталія Кличка у питанні дострокового припинення повноважень мера Чернівців.

Про це Каспрук повідомив у інтерв’ю Укрінформу

Зокрема, мер Чернівців висловив переконання, що Кличку відома напружена ситуація в Чернівцях, але Асоціація міст України не пропонувала Каспрукові жодної допомоги.

"Тривожить також, що за цих обставин споглядацьку позицію, як на мене, займає голова Асоціації міст України Віталій Кличко. Знаючи, якою є напруженою ситуація у Чернівцях, де вже кілька місяців готують відставку мера, я не дочекався від АМУ ні порад, ні підтримки. Хочу вірити, що це стосується тільки Чернівців і, можливо, пов'язане з тим, що дружина Василя Продана народний депутат Оксана Продан представляє АМУ в парламенті", - цитує інформагентство Олексія Каспрука.

Водночас усунутий з посади мера вважає, що у Верховній Раді "також наразі нема бажання вирішувати нашу проблему"

"Вже понад рік не розглядається моє подання та подання голови Чернівецької обласної державної адміністрації про призначення позачергових виборів Чернівецької міської ради. Тепер цього вже вимагає громада Чернівців, яка обурена тим, як депутати знехтували вибором чернівчан. Вважаю, що там іде активна протидія демократичному вибору містян з боку народних депутатів Оксани Продан, Віктора Короля, які, я думаю, не зацікавлені, щоб у Чернівцях був незалежний мер, щоб була переобрана міська рада. Їх, очевидно, влаштовує така консервація ситуації, коли чоловік Оксани Продан, помічник і бізнес-партнер Короля фактично керуватиме містом. Все в ручному режимі, і ніхто не має законних важелів перешкоджати дерибану майна, комунальних підприємств, "прихватизації" землі", - сказав Олексій Каспрук.

"Маховик цього процесу у Чернівцях уже запущено, бо що робила більшість у міській раді, як не запускала руку у землі громади? Але я намагався мінімізувати такі речі, протистояв правовими і публічними засобами, десятки разів застосовував право "вето". Наразі це робити буде важче", - додав він.

1


КОМЕНТАРІ (2)

А ви що думали, п.каспрук? Ви будете лежобочити, не займатися міським господарством, не вирішувати кадрові питання, бути нарцисом і зарозумілим, а хтось вас будле підтримувати. Молодці В.Кличко, О.Продан, В.Король, правильно і справедливо поступили по відношенню до вашої бездіяльності.  

avatar

Юрій

16 серпня 2018 17:57

Юра, не крути юра.

avatar

В. Козьмик

17 серпня 2018 15:24