Оксана Продан назвала формулу успішності Чернівців

08.08.2019, 16:18

Чернівчанка Оксана Продан, народна депутатка України Верховної Ради України VIII скликання, розмірковує про чернівецький феномен. 

Свій допис Оксана Продан розмістила на своїй особистій сторінці у ФБ.  

Про Чернівці люди з інших областей знають по Національному університету, по австрійській архітектурі, по чудовим співакам, по Калинівському ринку, по бруківці для перевірки автівок, по алопеції...

Я народилась та виросла в Чернівцях і завжди пишалась тим, що ми різні та поважаємо позицію кожного. В садочку, школі, університеті, на роботі були різні ситуації, але вони обговорювались та вирішувались без ворожнечі, ярликів і нескінченноі боротьби один з одним.

Я пам’ятаю Чернівці, в яких сперечались та опонували один одному для пошуку спільного рішення, сьогодні ж про рішення за взаємними звинуваченнями рідко хто згадує.

Чи живуть в місті тепер інші люди, чи стали чернівчани біднішими, чи занепад самого міста, - можливо щось з цього є причиною знищення культури толерантності? А може саме через відсутність чернівецькоі культури відбулись ці зміни? Не знаю, що було причиною, а що наслідком.

Але точно знаю, що Чернівці стануть успішними тоді, коли повернеться в місто толерантність, самоповага та взаємоповага, які дозволять нам бути різними та одночасно знаходити спільні рішення.

1