Окружний адмінсуд м. Києва заборонив «земельний» референдум за особистою вказівкою президента

Окружний адмінсуд м. Києва заборонив «земельний» референдум за особистою вказівкою президента

28.04.2017, 12:32

Окружний адміністративний суд м. Києва ухвалив рішення про заборону проводити референдум проти продажу сільськогосподарської землі за особистою вказівкою президента Петра Порошенка.

Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко сьогодні під час прес-конференції у Львові.

Юлія Тимошенко зауважила, що саме Порошенко почав чинити опір референдуму: спочатку через тиск на членів Центральної виборчої комісії (ЦВК), а тепер через тиск на суд. Окрім того, вона повідомила, що більшість членів ЦВК погоджується дати «зелене світло» референдуму, «вони перевірили і підтвердили всі підписи членів ініціативної групи (це 10 059 підписів) та готові завтра проводити засідання ЦВК».

Лідер партії «Батьківщина» зазначила, що дві революції в Україні не призвели до зламу кланово-олігархічної системи, і сьогодні продовжують панувати клани і один з найбільших олігархів – чинний президент.

У разі продовження заборони проведення референдуму, зусиллями 10 тисяч членів ініціативної групи «Батьківщина» самостійно розпочне масовий збір підписів громадян проти продажу сільськогосподарської землі.

 Нагадаємо, що «Батьківщина» розпочала підготовчий процес з проведення Всеукраїнського референдуму про заборону продажу сільськогосподарської землі.

19 квітня створено ініціативну групу з проведення Всеукраїнського референдуму про заборону продажу сільськогосподарської землі.  

На посаду уповноваженого представника ініціативної групи з проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою обрано голову Асоціації фермерів та приватних землевласників Івана Томича.

Відповідне рішення було ухвалено у Києві, де за ініціативи "Батьківщини" та Асоціація фермерів та приватних землевласників України відбулися збори громадян України щодо ініціативи проведення Всеукраїнського референдуму про заборону продажу сільськогосподарської землі.

У вівторок, 25 квітня, Центральна виборча комісія України прийняла до розгляду пакет документів про склад ініціативної групи з проведення Всеукраїнського референдуму щодо заборони продажу сільськогосподарської землі. Від цього моменту у ЦВК буде п’ять днів на перевірку поданих документів та прийняття рішення, чи видавати ініціативній групі листи для збору підписів за проведення земельного референдуму.

1