Одні погрожують, інші відпускають продукти харчування за половину ціни: будівельники з Буковини зводять укріплення на Донбасі (+ВІДЕО)

Одні погрожують, інші відпускають продукти харчування за половину ціни: будівельники з Буковини зводять укріплення на Донбасі (+ВІДЕО)

09.05.2015, 17:11

Сіверськ не надто дружно сприйняв присутність будівельників з Буковини. На перших порах навіть лунали погрози. У цих місцях відбувалися серйозні бойові дії. Близько тисячі людей з Сіверська воюють на боці «ДНР»-«ЛНР». Хоча частина починає усвідомлювати, що не за тими пішла. Частиною  займаються правоохоронні органи. Про це розповів голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук.

Водночас за якихось 5 кілометрів від Сіверська знаходиться населений пункт, мешканці якого навпаки, цілковито підтримують Україну. Наші хотинські будівельники їздять туди закуповувати продукти харчування і їм відпускають їх за половину вартості. Тому не варто думати, що всі перебувають під впливом ворожої пропаганди.

За три тижні перебування у Сіверську  наших будівельників місцеві почали до них звикати. Будівельники поводяться дисципліновано і організовано. Після роботи одразу повертаються до облаштованого приміщення.  Наші хлопці проводять роботу, розповідають, що правда, а що ні. На флагштоку автозаправки вже висить український прапор. І в місті також на деяких приватних структурах висить український прапор.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, який повернувся із зони АТО, розповів про кілометрові окопи, фортифікаційні укріплення, які споруджують буковинці

Суттєву допомогу нашим будівельникам надає Сіверський міський голова Олександр Гура. Наприклад, забезпечив їх приміщенням.  Ще за часів Януковича міського голову взяли під варту нібито за хабар. Насправді справу сфабрикували, через те, що він вийшов з Партії регіонів. Через якихось людей, які в результаті вказали на нього, йому нібито передавали хабар.  Після Майдану справа розсипалася. А міський голова став особливо активно підтримувати Україну.

Будівельникам також допомагають кілька місцевих структур, яких залучили організатори.

- Не через один блокпост проїхав, - розповів голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук. -  Мав нагоду особисто пересвідчитися, що бойовий дух наших бійців високий. Переконаний, що у разі наступу, ворог  не зможе подолати навіть першу лінію оборони. 

1