Одесько-чернівецько-тернопільські  волонтери-гастролери і їхні трилітрові банки

Одесько-чернівецько-тернопільські волонтери-гастролери і їхні трилітрові банки

20.04.2015, 14:45

Нещодавно стався досить прикрий інцидент, що обурив не тільки тернопільчан, але й мешканців Чернівців. Волонтери-гастролери, які в місті Тернопіль збирали гроші на пожертву хворим дітям в трилітрові банки, працюють на організацію «Промінець надії», яка зареєстрована у Чернівцях та знаходиться за адресою вул. Гайдара.

Підозри у правоохоронців виникли одразу, оскільки затримані плуталися в свідченнях, неодноразово змінювали відповіді на одні й ті само запитання. Спочатку казали, що приїхали на Тернопільщину у гості до знайомих, через деякий час стверджували, що вже протягом місяця збирають тут гроші для хворих дітей, а всі пожертви передають у центральний офіс у Чернівці.

 Міліціонери запідозрили, що ці "промінці" - шахраї: вони не пам'ятали сум зібраних коштів, не могли чітко пояснити, як переказували гроші нібито для хворих. А за номером гарячої лінії "Промінця надії" правоохоронцям повідомили: керівник організації уже понад тиждень за кордоном, тож не може підтвердити чи спростувати причетність затриманих до їхньої організації. Вони ж зізналися, що з кожної скриньки чи банки брали собі у якості зарплати по 5% від зібраної суми.

 Міліціонери тернопільського райвідділу міліції вилучили у затриманих скриньки та трилітрові банки для пожертв, папки з переліком магазинів, автозаправок, аптек та інших закладів з кожного району області, в яких волонтери збирали допомогу. 

Раніше у СЗГ УМВС України в Тернопільській області повідомляли про те, що відомості про цей випадок внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 частиною 1 ККУ – шахрайство, та окрім цього більше нічого не було відомо.

Нещодавно хороші друзі з Тернополя розповіли ГО "Чернівці - місто майбутнього" більш детально про горе-волонтерів, а саме надали точну інформацію про «промінців».

Отже "милосердям" займались Т. Р. О, житель м. Одесса, С. Д. М., також одесит, та С. С. Ю, уродженець міста Котовськ, раніше судимий за статтею 185, частина 2. 

"Подумайте ще раз, чи варто кидати гроші в їхні скриньки та трилітрові банки. Можливо краще особисто прийти в лікарню та допомогти хворим діткам" - наголошують активісти.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Таких волонтерів саджати треба надовго. А "Чернівці - місто майбутнього" раніше пам"ятаю обіцяли, що розберуться з цією справою. Молодці, виконали обіцянку))

avatar

Оля

20 квітня 2015 14:03