Облрада спрямувала з обласного бюджету понад 1 млн 300 тис. гривень на підтримку малого та середнього підприємництва у Чернівецькій області

Облрада спрямувала з обласного бюджету понад 1 млн 300 тис. гривень на підтримку малого та середнього підприємництва у Чернівецькій області

06.09.2019, 12:42

Зокрема, в рамках виконання Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Чернівецькій області на 2019 - 2020 роки облрада спрямувала з обласного бюджету понад 1 млн 300 тис. гривень, у тому числі 450 тис. грн – на часткове відшкодування відсоткових ставок за користування банківськими кредитами залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва для реалізації проектів у пріоритетних напрямах розвитку.

- Як посадова особа місцевого самоврядування, усвідомлюю, що права та свободи підприємців України нині часто-густо порушуються на всіх рівнях. Як відгукнуться у підприємницькому середовищі нинішні спроби реформ – як то кажуть, поживемо – побачимо. А ми на місцях виконуємо свої зобов’язання, - заявив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, вітаючи чернівецьких підприємців - представників малого та середнього бізнесу, активістів та ветеранів підприємницького руху на теренах області – з Днем підприємця, який ось уже понад 20 років офіційно відзначається в Україні у першу неділю вересня.

- Цілком обгрунтовано вважаю, що сьогодні вже неможливо уявити собі будь-яке село, селище чи місто, особливо в нашій області, життєдіяльність яких не визначали б підприємства та заклади малого та середнього бізнесу. Не секрет, що саме вони нині є провідними роботодавцями та регуляторами ринку праці, наповнюють місцеві бюджети, створюють податкову базу, залучають інвестиції, впроваджують інноваційні технології... Та ще й зазвичай успішний підприємець має активну громадянську позицію, долучається до самоврядування, волонтерить, є доброчинцем! І як депутат облради уже у 5-й каденції переконався також, що найефективнішими народними обранцями також є підприємці! Сподіваюся, що спільними зусиллями виведемо підприємництво на рівень, коли воно буде і престижним, і перспективним. Зі святом, шановні підприємці! - сказав Іван Мунтян. 

1