Обласна влада з міською підписали смертний вирок сотням буковинців і чернівчан, - Каспрук

Обласна влада з міською підписали смертний вирок сотням буковинців і чернівчан, - Каспрук

26.12.2012, 20:01

Катастрофічною назвав ситуацію з медичним забезпеченням у Чернівцях депутат Чернівецької міської ради Олексій Каспрук. А позаяк у місті немає голови, як в прямому, так і в переносному значенні, інтереси мешканців міста немає кому захистити.

Непродуманим, недолугим, безглуздим є рішення, яке вже завтра може ухвалити міська рада, про  перепідпорядкування міської станції швидкої допомоги області. Так, як депутати вже раніше зробили з пологовим будинком. Позбувшись можливості перепрофілювати цей заклад, взяти кредит під його заставу для можливого переоснащення тощо.

 Замість того, щоб звернутися до Верховної Ради, Президента, профільного міністра з вимогою не впроваджувати цю дебільну реформу депутати області вже взяли під козирьок. Експеримент, який проводився на базі чотирьох областей України, покликаний засвідчити корисність реформи, ще не завершено.  Але на Буковині її вже збираються впроваджувати. Попри те, що медицина не готова до такого радикального експерименту. Я намагався донести це в листі на адресу секретаря міської ради Віталія Михайлішина, проте очільник видно вирішив, що це неважливе питання. Ми хотіли запропонувати сесії зменшити фінансування газети  "Чернівці", щоб люди отримали необхідні ліки, а не портрети Михайлішина, виділити кошти на придбання машин для сімейних лікарів, але очільник міста нас не почув. Відповіді на свої пропозиції я не отримав.

Те, що через владні експерименти будуть помирати люди,  його не переконало.

За словами Олексія Каспрука, вже з 1 січня 2013 року швидка медична допомога буде розділена на невідкладну і екстренну.

Невідкладну, упродовж години, повинні будуть надавати лікарі поліклініки, а екстренну - бригади швидкої медичної допомоги. Тут залишився попередній часовий стандарт отримання такої допомоги 3-4 хв.

Бригади екстренної медичної допоги  виїжджатимуть лише на місця ДТП, аварій, переломів, крововиливів.

У разі, якщо у дитини буде температура за 40 градусів,  онкохворі корчитимуться від болю, у когось розпочнеться гіпретонічний криз - доведеться годину чекати лікаря з поліклініки. Знаючи матеріальне забезпечення поліклінік автотранспортом, медикаментами, вже зараз всім очевидно, що надати цим людям якісну допомогу лікарі просто не зможуть. Це зрозуміло всім, крім чинної влади.

Якщо до так званої реформи соціально незахищені категорії городян могли розраховувати бодай на швидку, то тепер їх просто прирікають на смерть.

Сотні людських життів опиняться під загрозою.

Потреба медичної галузі на ці цілі -  62 млн. грн. Обласна рада дала лише 40 млн. На практиці це означає, що на 22 млн. грн менше закуплять ліків, пального для машин швидкої.

Це - смертний вирок багатьом буковинцям.

Використання даного матеріалу або інформації з даного матеріалу  дозволяється за умови обов’язкового посилання на джерело www.buknews.com.ua! Для інтернет-ресурсів обов'язкове активне гіперпосилання, відкрите для пошукових систем. Гіперпосилання повинне міститися в першому чи в другому абзаці тексту.

 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Бережи, Боже, Чернівці від такого голови як Каспрук (Олексій)

avatar

Сусідка

27 грудня 2012 13:13

ліки для Швидкої у розрахунку 30 грн. на виклик будуть купувати за гроші ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ 

avatar

він БРЕШЕ

27 грудня 2012 13:14