Обласна «Батьківщина» вважає, що верховна рада втратила легітимність

Обласна «Батьківщина» вважає, що верховна рада втратила легітимність

04.07.2012, 14:00

Заява обласної організації партії ВО «Батьківщина» щодо ухвалення парламентом «мовного» законопроекту

 Сьогодні Верховна Рада ухвалила у другому читанні "мовний" законопроект. За нього проголосували 248 депутатів. Це ті, хто цинічно віддав Україну на знищення.

 Це не пафосні слова, це реальність. І йдеться не лише про російську мову, яку Партія регіонів обіцяла своїм виборцям і яку нібито дає, кидає, як кістку, перед виборами. Згідно з цим законом тепер у будь-якому регіоні, де 10% населення належать до іншої етнічної групи, їхня мова може стати регіональною. І якщо на Буковині регіональною стане румунська, в Закарпатті – угорська і словацька, на Сході – російська, то держави Україна просто не буде. Адже вслід за мовними претензіями будуть територіальні, і Україна просто не встоїть перед ними.

І було би ще не так прикро, якби сьогоднішні події були відповідним до закону волевиявленням депутатів. Але це було цинічне паплюження Конституції, регламенту Верховної ради, це було шулерство і обман. І парламент повів себе вже не як законодавча гілка влади, а як зграя шахраїв.

Коротко про хронологію подій.  Голосування відбулося у перші хвилини пленарного засідання. Перед цим депутати від Партії регіонів, які зазвичай беруть участь у силових протистояннях, зайняли місця в ложі уряду. Пізніше вони перешкодили депутатам від опозиції зірвати голосування. Не зважаючи на те, що опозиціонери вирвали мікрофони в президії Ради, віце-спікер Адам Мартинюк запустив голосування з місця cпікера Володимира Литвина. При цьому сам Литвин на засіданні був відсутній. Перед початком пленарного засідання в Верховну Раду приїжджав прем'єр Микола Азаров.

Ті, кого народ обирав бути законотворцями, стали законопаплюжниками і аферистами, наплювали на закони і Конституцію, на норми і правила. І найогидніше, що серед них – наші земляки. Це Микола Романюк, Іван Попеску і Ян Табачник. Оцінку їхній діяльності буковинська громада дасть уже дуже скоро. А правову оцінку злодійському прийняттю цього закону мають дати відповідні комітети Верховної ради.

Обласна організація партії ВО «Батьківщина» заявляє про глибоке обурення шахрайськими методами роботи парламентської більшості, вважає її представників негідними представляти народ України в її вищому органі влади, а саму Верховну раду – такою, що втратила легітимність.

Вихід є, і він один: змінити цю владу. Як уже заявляла «Батьківщина», після зміни влади всі нинішні ганебні закони будуть скасовані.

 Голова обласної організації партії ВО «Батьківщина»  Іван Мунтян

1