Обкрадали чернівчан роками: на виїзді зі сміттєзвалища затримали вантажівку з відсортованим сміттям на 150 -200 тис.грн.

Обкрадали чернівчан роками: на виїзді зі сміттєзвалища затримали вантажівку з відсортованим сміттям на 150 -200 тис.грн.

15.10.2021, 13:29
Багато років певні особи, прикриваючись фіктивними угодами здійснювали незаконно сортування відходів, при цьому отримуючи надприбутки не сплачували до бюджету міста жодної копійки.
 
Про це повідомив заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль
 
-  12.10.2021 р на території полігону ТПВ МКП “Чернівціспецкомунтранс”, при виїзді вантажного автомобіля DAF із причепом, приймальник та начальник полігону ТПВ звернулись до водія з проханням відкрити причеп для огляду, так як були аргументовані підозри вважати, що автомобіль завантажено відсортованою сировиною, яка належить чернівецькій громаді. На що в грубій формі було відмовлено у можливості оглянути автомобіль. Внаслідок чого начальником полігону ТПВ було відмовлено у відкритті проїздних воріт і повідомлено про виклик поліції охорони для встановлення кількості та виду вантажу наявного у причепі автомобіля.
 
Всупереч забороні, особи самостійно відкрили виїзні ворота і наказали водію виїжджати. Начальником полігону було викликано поліцію. Поліція затримала автомобіль «бізнесменів» які роками вивозили та продавали відсортоване сміття. Приблизна вартість сировини, що знаходилась у автомолі 150 -200тис.грн.
 
Роботу продовжила слідчо-оперативна група. Відкрито кримінальне провадження. Ведеться слідство.
 
Незважаючи на спротив, з яким ми зіштовхуємся практично постійно, ми продовжуємо знищувати корупційні схеми на комунальних підприємствах.
 
Нагадаємо, викнавчим комітетом міської ради надано право здійснювати сортування відходів на території полігону МКП "Чернівціспецкомунтранс".
1