Об’єднану опозицію в Давосі представляв Яценюк

Об’єднану опозицію в Давосі представляв Яценюк

31.01.2012, 18:36

Корінні жителі Давоса розмовляють ретороманською мовою. І лише раз на рік тут панує вишукана англійська. Наприкінці січня в швейцарських Альпах, на висоті 1500 метрів, збираються політики, економісти та бізнесмени з усього світу, аби обговорити глобальні проблеми.

Остання зустріч у Давосі, що відбулася минулого тижня, стала 30-ю за ліком. Загалом форум існує з 1971 року, проте спочатку його засідання проходили в різних країнах Європи. Рішення, ухвалені на Всесвітньому економічному форумі, не раз змінювали хід історичних подій. Так, саме в Давосі виникла ідея створити Світову організацію торгівлі.

Після того, як Київ загальмував підписання Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі з Євросоюзом, офіційна українська делегація не могла сподіватися на теплий прийом. До того ж, візит відбувався на тлі скандалу в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ): у роботі цієї організації за квотою опозиції брали участь представники провладної більшості Верховної Ради. Проте заплутати ПАРЄ не вдалося, і вона ухвалила жорстку резолюцію, яка не виключає санкцій проти української влади.

На Давоському форумі об’єднану опозицію представляв лідер «Фронту Змін» і колишній міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк. Напередодні він обговорив з колегами по опозиції питання, які слід порушити на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. «Моє завдання – висловити позицію об’єднаної опозиції стосовно того, що відбувається в Україні. І друге – взяти участь у предметній дискусії про економічне майбутнє як великого світу, так і України», – заявив депутат.

Найкраща нагода обмінятися думками – українська конференція «Шляхи майбутнього розвитку», що пройшла в рамках Давоського форуму. На ній були присутні близько 300 осіб: представники ділових і політичних кіл, громадські діячі і журналісти. «Не може бути здорової економіки в політично хворій системі», – підкреслив під час виступу Яценюк.

За словами лідера «Фронту Змін», вибори 2012 року стануть найбільшим випробуванням для влади і опозиції, тестом для України на європейськість. Він закликав президента України зробити нарешті «мужній» вчинок – звільнити Ю.Тимошенко та Ю.Луценка, декриміналізувавши статті Кримінального кодексу, чинного ще з радянських часів.

Лідер «Фронту Змін» поінформував світову громадськість, що українська опозиція об’єдналася, а тому має неабиякі шанси на перемогу в 2012 році. «Ми відновимо баланс влади в країні», – заявив Яценюк.

Він звернувся до міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта, що був присутній на українській конференції, з проханням донести до Євросоюзу необхідність парафування Угоди про асоціацію України з ЄС.

Виступаючи перед учасниками Давоського форуму, Арсеній Яценюк озвучив власний рецепт виходу з економічної кризи. «Світ і далі використовує старі технології: накачування економіки грошима, скорочення бюджетного дефіциту і створення робочих місць у державному секторі, – сказав лідер «Фронту Змін». – Це було ефективно за часів «великої депресії». Сьогодні основний капітал – це не гроші й активи, не нафта і газ. Це – інтелект і талант».

Україна зможе скористатися з цього рецепту, якщо після парламентських виборів 2012 року до влади прийдуть інтелектуали з європейським мисленням.



КОМЕНТАРІ (5)

Якщо Арсеній Яценюк претенує зайняти вакансію лідера опозиції, то має усвідомлювати, що віднині кожен його крок, як і кожна дія його команди, буде ретельно відслідковуватися і перевірятися. Те, що знищило шанси Тимошенко в 2009 році – це брехня. Вона думала, що зможе обхитрити всіх – і залишилася в офсайді. 26 січня на сайті Яценюка вийшла новина: "Арсеній Яценюк представлятиме Об'єднану опозицію на Давоському форумі". Всесвітній економічний форум проходить у Конгрес-центрі Давоса за щільно зачиненими дверима. Брати участь у ньому – це велика честь і великі гроші. Бізнесмен має заплатити за це плюс-мінус 70 тисяч франків щорічного внеску. Або, якщо ти громадський діяч, то маєш заслужити це своєю діяльністю. Крім того, взяти участь у Давоському форумі організатори за спеціальною програмою відбирають "молодих лідерів". Зрештою, ти можеш потрапити на Всесвітній економічний форум в Давосі як офіційна особа – керівник держави або міністр. Насправді, Яценюк не брав участі у Всесвітньому економічному форумі, а повідомлення його прес-служби – неправда. Ось офіційний перелік громадян України, які були учасниками форуму в Давосі, наведений організаторами заходу. Немає згадки про Яценюка і в офіційному переліку учасників форуму в Давосі, виданому у вигляді окремої книги Всесвітнім економічним форумом. Тож участь Яценюка звелася до виступу на українському ланчі Віктора Пінчука (цей захід не має жодного відношення до офіційного Форуму) та зустрічей приватного характеру. З таким же успіхом, якщо я відвідаю Лондон у серпні цього року, то, за логікою "Фронту змін", можна стверджувати, що "Лещенко представив Україну на Олімпіаді-2012".

avatar

Сергій Лещенко: Яценюк вчиться поганого

31 січня 2012 14:41

Яценюк представив опозицію у Давосі.  звісно, йдеться про неофіційний формат, а не офіційне представництво. Так у цьому заголовку і є "представив у Давосі". Заголовок відповідає дійсності. Які до нього можуть бути претензії?Людина приїхала на представницький форум, щоб поспілкуватися із світовою елітою. Причому вона представляла обєднану опозицію. І так його і сприймали, мабуть. А кого ще можна було там сприймати як представника опозиції?

avatar

Не лещенку

31 січня 2012 15:01

Ну це вжепереходить всі межі розумного! Це ж наскільки трнбабути, перепрошую на слові, тупим, аби плутати місто Давос із Давоським економічним форумом! Може й був Яценюк у Давосі - бути там нікому не заборонено - та мав зустріч з міністром закордонних справ Швеції Карлом Більдтом, але ДО ЧОГО ТУТ ДАВОСЬКИЙ ФОРУМ?!!! Почитайте статтю Лещенкана УП, подивіться перелік учасників з України, зіставте. Чи може ви, разом з Яценюком, вважаєте, що поснідати загроші Пінчука - це одне й те саме, що взяти участь у роботі Форуму? Ну це вже геть смішно! І ще одне: яку таку обєднану опозицію Яценюк "представляв" на тому сніданку олігарха? Часом не "Громадянську позицію" Гриценка та "УДАР" Кличка?

avatar

до Не лещенка

31 січня 2012 16:55

Прочитав перше реченя і зрозумів, що писала людина, якій сподобалось слово "реторомансьак мова". Як кажуть, "маленькая ложь рождает большое недоверие". У кантоні Граубюнден в округах Ландкварт, Плессур и Преттигау-Давос переважає німецьке населення, а мова коріного населення - це різновид ломбардського діалекту. Якщо у таких речах неточні, то що говорит про зміст тексту?

avatar

авторам цього маразму

02 лютого 2012 12:57

   "Граубюнден является самым многоязычным кантоном Швейцарии. Помимо немецкого и итальянского (точнее ломбардского наречия галло-итальянского) именно в нём распространён четвертый национальный язык Швейцарии — романшский"

 Хлопці вам ретророманська мова не подобається чи Арсеній? То уточняйте. А то філологічну дискусію розвели. В кантоні Граубюнден розмовляють ретророманською мовою, які проблеми? В інших кантонах нею майже не розмовляють. І не треба робити такий стурбований вигляд, на кшталт, яку кричущу помилку знайшли. Тут усі знають про Швейцарію, про кантони і про мови... Раптом. Чомусь

avatar

авторам авторів

02 лютого 2012 16:23