Об’єднана опозиція та 'Свобода' не поділили округ (фото)

Об’єднана опозиція та "Свобода" не поділили округ (фото)

09.08.2012, 04:08

Постанова ЦВК від 03 серпня 2012 р. щодо реєстрації самовисуванцем в 203 виборчому окрузі члена партії ВО «Батьківщина» Івана Паламара виявилася несподіванкою для їх колег по опозиційному табору з ВО «Свобода».

З’їзд Об’єднаної опозиції 30 серпня затвердив у Чернівецькій області кандидатів-мажоритарників у 201, 202 та 204 виборчих округах. Тоді як 203 виборчий округ залишився за ВО «Свобода», виборчий з’їзд якої затвердив тут кандидатом Степана Спіжавку. Про те, що Об’єднана опозиція та ВО «Свобода» узгодили між собою кандидатів на мажоритарні округи та синхронізували процес висування кандидатів-мажоритарників, було повідомлено на всеукраїнському рівні. Через що стався збій у Чернівецькій області, достеменно не відомо. Громадянська мережа ОПОРА звернулася за коментарем і до Чернівецького виборчого штабу Об’єднаної опозиції, і до Чернівецької обласної організації ВО «Свобода».

Першою відгукнулася прес-служба ВО «Свобода», де повідомили про таке: «Новина нас дещо здивувала, хоча й не була неочікуваною. Наразі у ВО «Свобода» не готові надати офіційної оцінки факту, тому що тривають консультації з Проводом, той, у свою чергу, веде перемовини на Київському та обласному рівні».

Назар Горук, керівник Чернівецького обласного виборчого штабу ВО «Свобода» у своєму блозі 06 серпня написав: «Товариство! Оцініть ситуацію! Наші «колеги» по опозиції (За Батьківщину), які в останній момент віддали нам (Свободі) найважчий округ на Буковині — 203 (70% румуномовних жителів), зараз висунули по ньому свого кандидата — Паламаря І. С. От що нам робити?».

Уже наступного дня у прес-службі Чернівецького виборчого штабу Об’єднаної опозиції повідомили, що 07 серпня бюро Чернівецької обласної партійної організації ВО «Батьківщина» задовільнило заяву Івана Паламаря про його призупинення членства в партії.

У розпорядження ОПОРИ потрапила копія цієї заяви. Зокрема, там йдеться про те, що кандидат «вирішив йти самовисуванцем після консультацій з жителями, за якими він був закріплений як депутат обласної ради», а рішення призупинити членство в партії прийняв для того, щоб «не зашкодити домовленостям Об’єднаної опозиції з партнерами».

У випадку, якщо кандидат стане депутатом, то він бере на себе зобов’язання працювати у фракції ВО «Батьківщина». Таким чином, по виборчому округу № 203 (межі: Новоселицький, Глибоцький, частина Сторожинецького, частина Садгірського районів) боротимуться і Cтепан Спіжавка (депутат обласної ради, висунутий партією ВО «Свобода»), і Іван Паламар (депутат обласної ради, екс-партієць ВО «Батьківщина», самовисування).

Окрім того, по цьому округу очікується участь від Партії регіонів Геннадія Федоряка (Голова ПАТ «Чернівцігаз»), від КПУ – Семена Говорняна, від "УДАРу" – Григорія Тиміша.

Джерело: http://bukpravda.cv.ua/news/polityka/item/3165-об’єднана-опозиція-та-свобода-не-поділили-203-округ-фото.html

1


КОМЕНТАРІ (3)

Обєднана опозиція кинула Свободу !

avatar

Журналіст

09 серпня 2012 10:48

Раджу Горуку висуватися по Чернівцях !

avatar

Тер-депутат

09 серпня 2012 11:41

До Тер-депутата:

Не радьте! Це смішно. 

avatar

Степан

09 серпня 2012 17:24