Нинішні чиновники Чернівецької міськради будуть відповідати

Нинішні чиновники Чернівецької міськради будуть відповідати

03.04.2013, 20:31

Онлайн-марафон «#2 роки», який відбувся у Чернівцях у другу річницю «безголовості» міста, зібрав культурних та громадських діячів, блоґерів, науковців, журналістів. А своєрідні підсумки в останню годину підбили колишні керівники міста Іван Бойко, Віктор Павлюк та Микола Федорук.

Іван Бойко: Громадяни, жителі міста Чернівців, протестували проти цього. Пам’ятаєте, на перших порах і мітинги були, і була ініціативна група, яка хотіла провести вибори і референдум. Однак різними шляхами зробили так, що ця ініціативна група, її декілька спроб зареєструватися не увінчались успіхом.

Та я хотів би приземлити увагу до сьогоднішньої ситуації, яка сьогодні є у міській раді. Миколо Трохимовичу, рішення сесії підписували Ви. Всі додатки до рішення хто підписував? Секретар міської ради. Для чого зроблено так законодавство, що 2 людини підписують документ? Взаємоконтроль. Рішення виконкому – аналогічно, підписував міський голова, а додатки – секретар виконавчого комітету.

А тепер давайте розберемося, що у нас є у Чернівецькій міській раді. Є секретар міської ради, який виконує обов’язки міського голови. Відповідно, всі рішення міської ради він підписує за міського голову, і підписує замість секретаря. Узурпація.

Друге, беремо виконком. Ми з вами говоримо про 2 роки, а в червні 2011 року секретар виконкому пішов на пенсію – і до сих пір секретаря виконкому немає. Теж, обов’язки секретаря виконкому виконують по черзі заступники голови міськвиконкому. Сьогодні один, завтра другий. Кожен з них розуміє, що у нього є свої персональні питання. Хоча у законі чітко написано, що функції секретаря виконкому може виконувати тільки секретар ради.

Микола Федорук: Іван Васильович, я свідомо не чіпав такі нюанси, як би мене не витягували на це. Є такий момент, що призначення і звільнення керівників комунальних підприємств може здійснювати лише міський голова, і нині їхнє призначення секретарем міськради має певні наслідки. Це будь які юристи потім, коли все стане на свої місця, зможуть все так розставити в законне русло, що нинішні чиновники міськради будуть відповідати. Я попереджав, шановні, запам’ятайте, – це не я придумав, а Булгаков в «Мастере и Маргарите» – «рукописи не горят». І за все потрібно буде відповідати. Ейфорія, я думаю, що вже за 2 роки минула, і є такі речі, коли грубо порушуються закони. Ще і тому в Чернівцях повинен бути міський голова.

Джерело: http://micto.cz/2013/04/02/kolyshni-kerivnyky-mista-chernivtsyam-potriben-mer/

1


КОМЕНТАРІ (3)

Воно знову погрожує. Хоче реваншу, аж сцить окропом

avatar

Аналітик

03 квітня 2013 16:36

Які погрози? Мова йде про елементарні речі. Хибний запис в трудовій книжці, одне невірне слово в наказі можуть поті дуже дорого коштувати людині. Хто оформляв пенсію, ой мене зрозуміє.

avatar

До аналітика

03 квітня 2013 20:19

Звернення  до учасників  зборів  15-ти   Буковинських громадських організацій  5 квітня 13р.

«Щодо проблемних взаємовідносин ОСББ, ЖБК з виробниками комунальних послуг»

1.1. Централізоване водопостачання  і  централізоване  водовідведення.

         За  зверненням  голів  ОСББ, ЖБК  Шевченківського  району,  керуючись  Листом  Мінрегіонбуду  від 26.04.2011 №7/15-4687  «Щодо  статусу ОСББ  як  учасника  відносин  у  сфері  житлово-комунальних  послуг»,   виконком Чернівецької міськради  прийняв  рішення №543/17 від  23.08.11р,   згідно  якого     визначені  виконавці послуг – КП «Чернівціводоканал»  та  МКП   «Чернівцітеплокомуненерго  та   порядок   визначення    виконавця  послуг  для  ОСББ, ЖБК.

    За однією з  двох  можливих схем   порядку  розрахунків ,  яка  розписана у Листі,  були  укладені  прямі  договори між  Споживачами (власниками  квартир)  і   Виконавцем.   З водоканалом  укладено  додатково трьохсторонній  договір про  сплату  «різниця  обліку  за  будинковим  та  сумою  квартирних   приладів  обліку». Надано   сервітутний доступ  до  мереж. 

     Виконавцю  комунальної  послуги   забезпечено  беззбиткова  діяльність  при  проведенні  не  ліцензованого  виду  діяльності(наприклад – користуванні  внутрішньо  будинковими  мережами  на  умовах  безоплатного  сервітуту),  надання  послуг  не  привело  до  перехресного  субсидіювання,  при  укладенні  договорів  з  неліцензованих  видів  діяльності  було  обговорено  і  забезпечено   100% відшкодування  або  запобігання  витрат  підприємства  щодо  такої  діяльності-це  відповідає  вимогам,  викладених  у  Спільному листі  Мінрегіонбуду та Нацкомісії,  що  здійснює  державне  регулювання  у  сфері  комунальних  послуг «Щодо  співпраці  комунальних  підприємств  з  ОСББ»  від 01.09.2012р  за      7/8-14514  та №3214/02-11-05  відповідно. 

      Виконком   Чернівецької міськради  всупереч  положенням  Наказу  Державного  комітету  України  з  питань  житлово-комунального  господарства    від 25.04.2005  №60  перевищив  свої  повноваження  і  прийняв  рішення від 28.08.2012р.  № 543/17  «Про визначення виконавців послуг з централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення у житлових будинках міста Чернівці та визнання таким, що втратив чинність пункт рішення виконкому від 23.08.2011р. №517/14».

     -  Рішення   виконкому   Чернівецької  міськради від 28.08.2012р.  № 543/17  не  було  оприлюднено  на  офіційному  веб-порталі  Чернівецької міськради  в мережі  Інтернет. Рішення  не  проходило  громадського  обговорення  та  громадських  слухань.  Про  існування  цього  рішення   в ОСББ,  ЖБК    довідались  після  отримання  листа  КП «Чернівціводоканал» №13/766 від 15.03.12012р,  в  якому  повідомлялось :  «Рішенням  №543/17  від 28.08.2012  п.3  визначено  визнати  виконавців  послуг  з  централізоване постачання  холодної  води  та  централізованого  водовідведення визначити  власників  або  балонсоутримувачів  цих  будинків;   вирішено  закрити  особові рахунки  у  зв’язку  з  тим,  що  Договір  укладається  між  власником  квартири  та  балансоутримувачем  або  уповноваженою  ним  особою» .

  -  ОСББ  не  є  власником  будинку , повноважень  балансоутримувача  будинку  не  набирав. 

   -  За п.5  рішення   виконкому   Чернівецької  міськради від 28.08.2012р.  № 543/17   не  затверджено   розмір  тарифу  для  виконавця  послуг  з    централізоване постачання  холодної  води  та  централізованого  водовідведення  для  будинків  ОСББ, ЖБК (не комунальна  власність).

  -  У складовій тарифу      централізоване постачання  холодної  води  та  централізованого  водовідведення  закладено  послуги  контролерів  з  обліку  показів,  послуги  банку    за  перерахування  коштів,  за  ведення  пільг  та  субсидій – завуальоване  підвищення тарифу в п.5    

-  Заборгованість і  несвоєчасні платежі  УПСЗН  за пільги та  субсидії  створюють  борги ОСББ.

 -  Не  визначено  порядок  перерахунку   та  відповідальність   за  не  надану  в  повному  об’ємі  послугу, за  надану  не  якісну  послугу.

-   Прилади  обліку  в ОСББ «Електрон»  Sensus,  класу  С,  без модуля    для зняття  інформації .

  ОСББ «Електрон-580»  та  ОСББ «Ентузіаст»  направили   листи  29.03.2012р. Секретарю  Чернівецької  міськради,  прокурору  міста,  до територіального  представництва    Антимонопольного  комітету України  в Чернівецькій області,  директору департаменту   управління  ЖКГ  міськради,  начальнику  КП «Чернівціводоканал».  Наша  позиція  була  озвучена  на  прес-конференції   ЧМГО  «Буковинські  співвласники  житла»  26.03.2012р.   

 

 1.2. По централізованому опаленню  зауважень  і  пропозицій  немає.

05.04.13р., Секретар Ради голів ОСББ Шевченківського р-ну, Голова  ОСББ «Електрон-580»

avatar

vovchuk

05 квітня 2013 13:44