Середюк продовжує захищати приватні фірми і критикує комунальні ЖРЕПи, яким мав домогти втриматися на ринку послуг

Середюк продовжує захищати приватні фірми і критикує комунальні ЖРЕПи, яким мав домогти втриматися на ринку послуг

13.09.2018, 15:59

  Нових управителів у Чернівцях отримали понад 1000 будинків. Про це у програмі «Тема дня» на телеканалі «Буковина» розповів заступник міського голови Володимир Середюк.

Обраними управителями стали ТОВ «Єврокомунбуд» (територія обслуговування КЖРЕП-9) – 406 будинків, ПП «Порядок у домі» (територія КЖРЕП-11 та 17) – 156 та 53 будинків, ТОВ «Вайт Лаіонс» (територія ТОВ «ТД Укрвторресурс») – 199 будинків, ПП «Регіон-Центр» (вони ж і обслуговували) – 384 будинків, КЖРЕП-6 – 200 будинків, КЖРЕП-4 – 83 будинків.
 
Загалом, понад тисячу будинків отримали своїх нових (або старих) управителів. Водночас, попри попередження влади та прохання мешканців визначитися з формою управління якомога раніше, співвласники лише 160 будинків зробили це та утворили власні ОСББ або заключили договори з тим чи іншим управителем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Середюк несе відповідальність за призначення сумнівних приватних фірм управителями житлових будинків у Чернівцях, - Каспрук
 
– Усі приватні фірми проводили зустрічі з мешканцями будинків та пропонували свої послуги. ЖРЕПИ таку роботу не проводили, хоча мали всі законні підстави. Вони мотивували це тим, що не бачать сенсу напрацюватися зараз, а потім передати це в інші руки, – каже Володимир Середюк.
 
З приводу реалізації окремих умов та вимог закону в чернівецьких реаліях виникла тривала дискусія. Оскільки конкурс розроблявся на основі наказу Міністерства регіонального розвитку, але бальна система прописувалася виконавчими органами. Тож, дискусія тривала так довго, що умови були прийняті аж навесні цього року.
 
– Наразі не всіх переможців затвердили рішенням виконкому. Зокрема, ЖРЕП-14, ЖРЕП-5, підприємства «Житлосервіс», «Садгорасервіс». У зв’язку з цим повторні конкурси відбудуться у листопаді, – розповів Володимир Середюк. 

1