'Новий предмет - скупка душ?' У Чернівцях публічно розслідують масштабні схеми скупки голосів запроданівською зграєю

"Новий предмет - скупка душ?" У Чернівцях публічно розслідують масштабні схеми скупки голосів запроданівською зграєю

01.03.2018, 09:34

Народний депутат України Максим Бурбак прокоментував початок судового розгляду справи щодо можливого підкупу виборців у Чернівцях. 

- Це не просто суд над фальсифікатором Біликом, це публічне судове розслідування масштабних схем скупки голосів запроданівською зграєю з фракції "Рідне місто" Чернівецької міськради, - вважає Максим Бурбак. -  Думали, що пройшло в 2010 році, пройде і в 2015 році (до речі і фігурант, і місце обох махінацій - Білик і студмістечко).

- Не зупинились і пішли далі - згуртування депутатської більшості, яка для задоволення своїх апетитів взяла у заручники все місто.

- Переконаний, під час відкритого та публічного розгляду справи Білика в суді ми почуємо багато цікавих фактів фальсифікацій місцевих виборів 2015 року.

- А Ви, пане Виборцю, аналізуйте та робіть висновки. Адже незабаром чергові або позачергові вибори міської або іншої ради.

- P.S. Цікава позиція ректора Чернівецького національного університету? Як йому та викладацькому складу співпрацюється з "колегою"? І що він може викладати студентам? Може новий предмет - скупка душ? - поцікавився Максим Бурбак. 

Фото Максима КОЗМЕНКА

Захист Білика проти того, аби у суді свідчили ті, кого уже покарали

 ДОВІДКА molbuk.ua

***

Як відомо, під час місцевих виборів у Чернівцях у жовтні 2015 року спостерігачі зафіксували масовий підкуп студентів, які голосували за кандидата від партії "Рідне місто" Ростислава Білика.

Пізніше правоохоронні органи висунули підозру Білику і провели обшук в його квартирі.

Згодом Білик виїхав за межі України, а поліція оголосила депутата у розшук.

У липні 2016 року Білик повернувся до Чернівців, і заявив, що кримінальне провадження, порушене проти нього - це наслідок боротьби з ним нардепа Максима Бурбака.

Пізніше суд кілька разів продовжував депутатові особисте зобов’язання.

У квітні 2017 року у Чернівцях генпрокурор Юрій Луценко заявив, що "справа із підкупом виборців фактично під загрозою, оскільки двоє свідків змінили свої покази".

12 лютого суд переніс засідання у справі Білика у зв’язку з тим, що обвинувачений та його захист не з’явилися на судове засідання.


Відео: телеканал ТВА

1