Новому губернатору Буковини вже пропонували створити більшість з колишніх регіоналів і тушок

Новому губернатору Буковини вже пропонували створити більшість з колишніх регіоналів і тушок

23.03.2014, 17:23

Сьогодні у Чернівцях на Центральній площі зібралось народне віче.

Мітингувальники виступали проти російської окупації та на підтримку українських військових.

На мітигу зібралась майже тисяча буковинців. Були серед них депутати Чернівецьких обласної і міської рад Юлик, Салагор, Громадський, Вікнянський. На протилежному від площі тротуарі виступи учасників зібрання слухав в.о.міського голови Ярослав Кушнірик. 

Традиційно народне віче розпочалось з богослужіння.  По завершенні якого священики звернулися до громади і губернатора. Зокрема, отець Валерій Сиротюк сказав, що церква оцінюватиме діяльність нової влади тільки по ділам її. Тому що за останні 20 років особисто він бачив вже багатьох керівників, проте ситуація в краї за цей час тільки погіршувалася. 

На Центральній площі виступали громадські активісти та окремо надали слово новому губернатору Роману Ванзуряку.

Його виступ став фактично першою програмною промовою на публіці. 

За словами Романа Ванзуряка, він погодився стати головою Чернівецької ОДА, щоб не допустити реваншу колишніх політичних сил і діячів, які заплямовані кров'ю патріотів. 

Не встиг він приступити до виконання нових обов'язків, як йому вже почали пропонувати створити більшість з колишніх регіоналів і тушок в Чернівецькій обласній раді. Проте губернатор рішуче відкинув подібну пропозицію. Опиратися на колишніх він не має наміру навіть під загрозою висловлення недовіри з боку  колишньої регіональної більшості облради. 

"Буквально нещодавно мене переконували в тому, щоб я сформував більшість з «безхозних» депутатів обласної ради, з різних тушок та колишньої фракції Партії регіонів. Я ніколи не пристану на пропозиціями з тими людьми, які розганяли Майдани, які грабували бізнес підприємців, обділяли дітей сиріт та пенсіонерів. Хай вони висловлюють мені недовіру, хай вони ущемляють орган державної виконавчої влади, але ніколи я не пристану на їхню пропозицію. І я думаю, що пора повністю люструвати органи державної влади. І повірте, я його пролюструю правильно. Потрібно терміново почати процес відкликання депутатів обласної ради, на руках яких кров вбитих майданівців", - заявив голова ЧОДА Р.Ванзуряк.

Роман Ванзуряк пообіцяв люструвати всю владну вертикаль Буковини. Зупинити хижацьку вирубку лісів, а також вже за тиждень представити на майдані свою оновлену молоду команду. 

- Я жодного дня не маю наміру триматися за крісло, якщо народ мене не захоче, - сказав Роман Ванзуряк.

За словами керівника Чернівецької ОДА, кадрова політика в області: це найбільша проблема і найбільша загроза: "Я за тиждень маю сформувати вертикаль влади в області, всі відділи, управління, виробити такі інструменти, щоб вони почали функціонувати".

Пан Ванзуряк також заявив, що написав заяву про складання депутатських повноважень.  А ще запевнив, що забезпечить проведення на Буковині прозорих і демократичних виборів.  

- Даю обіцянку що ніяким чином нова влада не сприятиме з рейтингом будь-якому кандидатові на виборах, не тиснутиме на ЗМІ, не формуватиме "темників". Буде все прозоро, кожне рішення, кожна справа.

Він також заявив, що кожен буковинець має відчути підтримку нової буковинської влади.

- Ми маємо розширити межі для соціально захисту людей, буковинців, - зазаначив Ванзуряк.

На мітингу були присутні прапори автомайдану та державний прапор України.

Опозиційних прапорів на мітингу помічено не було.

Більшість тез з промови нового губернатора учасники мітингу вітали схвальними оплесками.

Частково використано матеріали bukpravda.cv.ua, БукІнфо

Фото Олени Славської

1


КОМЕНТАРІ (1)

Перше, що треба негайно зробити, це позбавитися від всіх колишніх чиновників з відділу по звязкам з громадскістю!!! Там повинні працювати молоді чесні спеціалісти.

avatar

новому губернатору

23 березня 2014 21:57