Нові пісні Еміля Крупника пролунають в Чернівцях на святкуванні Дня Незалежності

Нові пісні Еміля Крупника пролунають в Чернівцях на святкуванні Дня Незалежності

23.08.2014, 20:13

Виступ Еміля Крупника (м. Київ), поета і шансон'є, автора численних пісень про Чернівці, відбудеться в рамках мистецького свята "Майорить жовтоблакить", яке проводить Будинок естетики та дозвілля міста Чернівці в Літньому театрі парку Шевченка.

Окрім співака в концерті візьмуть участь співачка Ірина Поштарюк, видатні письменники Буковини – Віталій Колодій, Тамара Севернюк, Мирослав Лазарук, відомі буковинськи митці та учасники мистецьких колективів Будинку естетики.

Під час виступу Крупника прозвучать його нові пісні «Єврейській курінь Небесної сотні», «Мурка по-кримські» а також відбудеться презентація диску «Пісні про Чернівці», що містить в форматі mp-3 повне зібрання пісень автора про Чернівці, складених та заспіваних за останні 25 років. Бажаючі зможуть придбати диск з автографом співака. (До відома: диски Еміля Крупника можна придбати лише під час його виступів).

 Захід відбудеться 24 серпня в Літньому театрі. Початок о 15-30, вхід вільний


Довідково:

 Еміль Крупник народився 9 грудня 1963 року у Чернівцях. У 1991 р. став лауреатом «Червоної рути», у 1992-93 роках створив цикл пісень про Чернівці, що стали культовими. Такі його твори як «Чернівецькі дворики», «Чернівецькі фасони», «Калинівський базар» набули широкого розповсюдження, стали популярними в місті та за його межами. Радіо Нью-Йорка визначило його творчість як «музичний літопис міста Чернівці».

В грудні 2013 року в Чернівцях відбувся ювілейний вечір поета і співака, присвячений його 50-річчю від дня народження та 25-річчю творчої діяльності.
В червні 2014 року в Києві відбувся Вечір єврейсько-української солідарності, організований Крупником

Еміль Крупник також є ініціатором та організатором Артистичної Сотні – громадської ініціативи української арт-спільноти з проведення безкоштовних концертів для бійців АТО, поранених в лікарнях і госпіталях, біженців та їх дітей

 Додаток 1 – Нові пісні Крупника:

Єврейській курінь Небесної сотні

 https://www.youtube.com/watch?v=hla2l-XCcsM

 Мурка по-кримські

https://www.youtube.com/watch?v=9lb9vdQA0ZI

 

Додаток 2 – Диск «Пісні про Чернівці»:

http://os1.i.ua/3/7/12387672_1826b2a4.jpg


Додаток 3 – Артистична сотня:

 http://artsotnya.wix.com/art100

1