Нове радіо з'явиться у Чернівцях

Нове радіо з'явиться у Чернівцях

14.10.2019, 18:05
10 жовтня радіо «Промінь» здобуло 38 ФМ-частот у 22 областях України, в тому числі в 15 обласних центрах. Такими є результати форматного конкурсу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення для освітньо-розважальної радіостанції.

Про це повідомляє Детектор медіа.

Нацрада задовольнила всі конкурсні заявки радіо «Промінь», хоча на 13 частот претендували й інші мовники.

«На сьогодні ми побудували найпотужнішу радіомережу в Україні — інформаційну, суспільну», — заявив Сергій Костинський, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Другий канал Суспільного радіо «Промінь» розширив покриття своєї ФМ-мережі на 38 міст України, серед яких і Чернівці. 

UA: Радіо Промінь мовитиме відтепер на FM-частотах у 38 містах у 22 областях країни. Зокрема, у Вінниці, Дніпрі, Маріуполі, Житомирі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Білій Церкві, Кропивницькому, Львові, Миколаєві, Полтаві, Рівному, Тернополі, Харкові, Херсоні, Черкасах, Умані, Хмельницькому, Черкасах, Чернівцях, Чернігові та інших містах.

Голова правління UA: Суспільне мовлення Зураб Аласанія подякував Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення за підтримку й зазначив, що розбудова потужної FM-мережі — один із ключових пунктів стратегії мовника щодо поширення контенту.

«Суспільне радіо має бути легко доступним усім слухачам. Потужна FM-мережа для цього є ключовою та стратегічно важливою умовою. Сьогоднішні результати конкурсу на частоти дають змогу Суспільному справді охопити своїм радіомовленням усю країну. Ми вдячні Нацраді за таку підтримку. Разом ми розбудовуємо та посилюємо інформаційний простір України», — зазначив Зураб Аласанія.

У Чернівцях радіо "Промінь" транслюватиметься на чистоті 105,0 МГц. Це 100-відсотково україномовна радіостанція, яка транслює 90% пісень українською мовою. 

Нагадаємо, це інформаційно-музична молодіжна радіостанція, найперша українська музична станція, якій наступного року виповниться 55 років. З початком ФМ-мовлення в Києві, з 1 вересня «Промінь» запустив нові лінійки програм, переформатував старі проєкти.

https://www.0372.ua/

1