Нове кафе 'Картотека' на вулиці Кобилянської гарний приклад для нових власників колишньої 'Української книги' і не тільки

Нове кафе "Картотека" на вулиці Кобилянської гарний приклад для нових власників колишньої "Української книги" і не тільки

07.07.2019, 17:22

Днями на вул.О.Кобилянської відкрилось нове кафе "Картотека". Здавалось би нічого екстраординарного: невелике приміщення, проведено ремонт, функціональне призначення теж не здивує.

Проте, вважаю варто звернути увагу - тут демонструється комплексність підходу як до естетичного рішення інтер"єру (дизайнер Денис Зазубек), так і до якісного виконання будівельно-реставраційних робіт (будівельна фірма Мазура В.І.).

Відновлення, ремонт реставраційний фасаду - (проект архітектор Вандюк Л.Ф.). Повністю знищений інтер"єр за десятиліття переобладнань, одержав інтерпретацію простору у дусі історизму, з тактовним включенням акцентів сучасного виконання, які художньо виготовлені чернівецькими майстрами по металу, дереву,склу та освітленню.

Результат створення такого, не боюсь визначити - мистецького закладу - заслуга господаря закладу п.Романа Хіля і його партнерів. Він - молода людина, закохана у місто, його історію, згуртував команду висококваліфікованих майстрів, і думається, що недаремно.

 - Такі приклади, дійсно, потрібно поширювати, як зразок дбайливого відношення до міста, до нашої спадщини. Було б добре заохочувати таких добродіїв. Міській владі слід над цим подумати, - вважає архітектор Вячеслав Кишлярук

Нехай ця робота буде маленьким прикладом, як потрібно працювати в історичному середовищі (приходить на думку історія з приміщенням колишньої "Української книги", яка ще не завершена...).

Авторка: Liolia Vandiuk
1