Німці дали зрозуміти, що українські медики таки прибріхують з приводу здоров'я Тимошенко (оновлено)

Німці дали зрозуміти, що українські медики таки прибріхують з приводу здоров'я Тимошенко (оновлено)

20.02.2012, 19:22

Німецькі лікарі, які брали участь в обстеженні Юлії ТИМОШЕНКО в Качанівській колонії, наголошують на необхідності дотримання домовленості про конфіденційність інформації, однак не заперечують, що ситуація зі станом здоров’я колишнього прем’єр-міністра України дуже серйозна.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю радіо «Свобода» повідомила Штефані ВІНДЕ, речниця берлінської клініки Charité.

Зокрема, вона сказала, що не може відповісти на запитання, чи є конкретна інформація про висновки німецьких лікарів під керівництвом професора Карла Макса АЙНГОЙПЛЯ і про те, чи справді стан Ю.ТИМОШЕНКО є критичним, водночас зауваживши, що може лише сказати, що «пан професор АЙНГОЙПЛЬ дотримується угоди про конфіденційність. Це було обумовлено. Але про інше я не можу говорити».

Вона зазначила, що К.АЙНГОЙПЛЬ чітко говорить, що Ю.ТИМОШЕНКО серйозно хвора. «Це він підтвердив. Це він також підтвердив українським медіа. Але поза цим він не говорить нічого про конкретний діагноз, як і про інші обставини», - сказала вона.

За її словами, поки не ясно, коли ця інформація буде оприлюднена. «Поки що немає остаточного звіту, підтвердженого міжнародною комісією лікарів. Ще також не відомо, коли такий остаточний звіт буде наданий, оскільки надійшли ще не всі результати обстеження. Нам ще бракує даних, на основі яких можна створити остаточну картину», - сказала Ш.ВІНДЕ.

Як повідомляв УНІАН, 14-15 лютого медична комісія у складі німецьких, канадських та українських фахівців обстежувала Ю.ТИМОШЕНКО в Качанівській виправній колонії.

Донька екс-прем`єра Євгенія ТИМОШЕНКО заявила, що її мати потребує негайної медичної допомоги у зв`язку з серйозним захворюванням хребта.

"Якщо зараз, після діагнозу німецьких лікарів, які дійшли висновку, що у неї грижа, так триватиме і далі, і їй не буде надано медичну допомогу, потрібна буде операція», - сказала Є.ТИМОШЕНКО.

Тим часом у медкомісії спростовують інформацію про те, що німецькі фахівці діагностували у Ю.ТИМОШЕНКО грижу хребта.

Німецькі лікарі, які 14 лютого оглянули Юлію Тимошенко у Качанівській виправній колонії, офіційно підтвердили серйозність хвороби українського екс-прем'єра. Про це заявила у понеділок речниця берлінської клініки Charite ("Шаріте") Штефані Вінде.

- Професор Айнхойпль офіційно підтверджує, що пані Тимошенко серйозно хвора, - сказала вона.

Однак, за словами представниці клініки, Карл-Макс Айнхойпль не може на даний момент повідомити громадськості подробиці результатів медичного обстеження, оскільки дав обіцянку їх не розголошувати.

- Для пана Айнхойпля на передньому плані - пацієнтка, а не політичні розрахунки, - наголосила Ш.Вінде.

Як повідомлялось, 14 лютого у Качанівській виправній колонії N54 Юлію Тимошенко оглянули голова правління берлінської клініки "Шаріте" Карл-Макс Айнхойпль та керівник травматологічного відділення Норберт Хаас. Днем пізніше обстеження екс-прем'єра провели також канадські фахівці. Для встановлення остаточного діагнозу німецькі лікарі очікують ще на результати додаткових обстежень Ю.Тимошенко, які обіцяла надіслати українська сторона.

За матеріалами: Укрінформ

Лікарі з Німеччини, які приїжджали до Качанівської колонії обстежувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко, не ставили їй точного діагнозу і не давали рекомендацій по лікуванню. Про це в інтерв'ю ТСН заявив німецький професор, голова виконавчої влади клініки "Шаріте" в Берліні Карл Макс Айнгопль. За його словами, остаточних висновків щодо стану здоров'я Тимошенко ще немає.

Те, що німецькі лікарі лишили у білому конверті після обстеження Тимошенко, виявилося лише чернеткою.

"Ми написали вручну (не на комп'ютері) тимчасовий висновок, в якому ми назвали дуже приблизний діагноз. Також щодо терапії ми написали дуже загальні напрямки", - сказав Айнгопль.

Окрім того, за його словами, потрібні подальші обстеження і результати попередніх обстежень.

"Ми їх ще отримаємо - українська сторона пообіцяла надати. І лише після цього ми зробимо остаточні висновки", - наголосив він.

Професор Айнгопль пообіцяв, що вони з'являться наступного тижня. І натякнув на скандал.

"Ми не можемо повністю погодитися з тим, про що я зараз дізнаюся з українських медіа. Деякі пункти цих декларацій ми з певністю будемо змушені спростовувати", - сказав Айнгопль.

В українському законодавстві є перелік хвороб, з якими засуджених можуть звільнити від покарання. Якщо в Тимошенко знайдуть щось із цього переліку, в неї з'явиться додатковий привід вимагати звільнення.

Посол Канади в Україні Трой Лулашник заявляє, що уряд Канади підтверджує високу кваліфікацію лікарів, які брали участь у обстеженні екс-прем`єра Юлії Тимошенко. Про це йдеться у його повідомленні для преси, розміщеному на сайті посольства.

"Хоча я не можу коментувати медичні висновки ані канадських, ані німецьких лікарів, із причини конфіденційності між лікарем та пацієнтом, я можу сказати, що три члени канадської медичної команди є визнані, високо кваліфіковані та досвідчені медичні працівники", - наголосив він.

"Вони провели обстеження пані Тимошенко відповідно до найвищих медичних стандартів, особливо зважаючи на об’єктивність та професійну етикy", - додав Лулашник.

За його словами, "спеціалізація канадських лікарів доповнила спеціалізацію їх німецьких колег".

"Також висновки канадської медичної групи, отримані в результаті незалежного медичного обстеження та надані медичній комісії за згодою пані Тимошенко, ні в якому разі не були спричинені зовнішніми факторами", - наголосив він.

"Канада обстоює те, що здоров'я пані Тимошенко залишається в центрі уваги всіх причетних", - сказав посол.

Як відомо, раніше український МЗС висловив сумнів щодо кваліфікації канадських лікарів.

Українська правда



КОМЕНТАРІ (6)

то "серйозно хвора" чи "ПІДЛО ОТРУЄНА ТАЛІЄМ"??!!! щось до такого висновку німецькі медики не приходили. дивно, і як же вони, сараки, не помітили ЯВНИХ ознак отруєння радіоактивним ізотопом? цікаво, що е вигадає екс-премєрка, аби ухилитися від праці на благо батьківщини та своїх співгромадян?

avatar

перехожий

21 лютого 2012 10:55

Згодувати їй всю медицину, яку вона завезла для лікування свинячого грипу й подивитись стане здоровою чи ні. В цьому році свинячого грипу немає, і в минулому не було, адже джерело його (свиня) мала інший клопіт.

avatar

Іван

21 лютого 2012 21:32

"наші люди" завжди  знайдуть привід позлорадствувати. Чи талій, чи грижа - яке це має значення, коли людина страждає фізично і незаконно ув'язнена, через що страждає морально. Гидко від таких коментаторів...

avatar

Андрій

22 лютого 2012 11:11

Свинячого грипу немає (ще), а свиней, бачу, розвелося... Вірні послідовники свого свинуватого пасічника, який досі вважає себе месією, хоч уже весь народ дав йому зрозуміти, хто він і його вухаті прибічники є насправді.

avatar

ІЛЛЯ

22 лютого 2012 11:15

Колишній Президент України Віктор ЮЩЕНКО не виключає, що екс-прем’єр-міністр, лідер «Батьківщини» Юлія ТИМОШЕНКО ще стане Президентом України Про це він сказав у програмі «Портрети» на «5 каналі». Зокрема, під час бліц-опитування В.ЮЩЕНКО відповів: «Можливо» на запитання «Чи може Ю.ТИМОШЕНКО стати ще Президентом». На уточнююче запитання, на його думку, скоріше так чи скоріше ні, він відповів: «Скоріше можливо». Також в ході програми він розповів, що між ним і Ю.ТИМОШЕНКО ніколи не було «романтичних» відносин, при цьому зауваживши, що у час, коли він призначив Ю.ТИМОШЕНКО віце-прем’єром у своєму уряді, була складна ситуація і було не до цього. В.ЮЩЕНКО зазначив, що "завжди цінував відносини" з Ю.ТИМОШЕНКО. Крім того, В.ЮЩЕНКО висловив впевненість, що йому не загрожує «доля ТИМОШЕНКО опинитись за гратами». «А за що?», - запитав він і категорично спростував чутки, що його «не чіпають, бо він домовився з владою». Екс-Президент переконаний, що для нього немає жодного ризику щодо кримінального переслідування. Він сказав, що є незалежною людиною на запитання, чи є він опозиціонером. «Я поясню – опозиція це ті, хто уособлює себе проти влади. А я кажу, що для мене ця влада така сама, як і для більшості моєї нації, політичних сил, опозиції… але сказати, що влада у нас погана і далі більше нічого не робити і бути при цьому опозицією, я думаю, що це позиція не до кінця сумлінна. Мало говорити про те, що ти опозиціонер, треба говорити про свій план для країни», - наголосив В.ЮЩЕНКО.

avatar

Ющенко не виключає, що Тимошенко ще стане Президентом України

22 лютого 2012 11:46

"яке це має значення, коли людина страждає фізично і незаконно ув'язнена, через що страждає морально" - щось, будучи премєром, Тимошенко не надто переймалася долею пересічних незаконно увязнених громадян України, то з якого дива тепер пересічним громадянам перейматися її долею?

avatar

Андрієві

22 лютого 2012 17:30