Незважаючи на проросійську частину депутатів в українському парламенті законопроект 'Про національну безпеку України' буде прийнято, - джерело

Незважаючи на проросійську частину депутатів в українському парламенті законопроект "Про національну безпеку України" буде прийнято, - джерело

25.05.2018, 10:55

Наша національна безпека - це те, що в першу чергу турбує українців.

В ефірі телеканалу 112.ua народний депутат України Іван Рибак обговорив Законопроект "Про національну безпеку України", який нещодавно прийнятий парламентом за основу.

- Звичайно, ми хотіли, щоб у цьому документі було все, що стосується національної безпеки, щоб він був достатньо широким. І на сьогоднішній день цей документ добре та якісно опрацьовується. 

- Тож сподіваюся, що до закінчення восьмої сесії ВР восьмого скликання цей законопроект вже буде проголосовано, незважаючи на проросійську частину депутатів в українському парламенті. У нас ще є місяць, тому я не робив би передчасних висновків з цього приводу, - сказав Іван Рибак. 

- Крім цього, в розмові із ведучими телеканалу торкнулися теми політичних експертів. Я б не хотів вводити в оману українське суспільство, що експерти - це якісь благодійники. Ці люди отримують кошти за свою роботу і вони не є альтруїстами, котрі абсолютно щиро і беззастержно потерпають за долю України. Їм точно за це не платить український народ, а швидше за все, їх роботу оплачують певні олігархічні групи. Можливо, навіть не українського походження.

- Як приклад, думка таких експертів щодо доцільності в нашій державі мажоритарної системи - дуже сумнівна. Швидше за все, вони відстоюють зручну для олігархічно-фінансових груп непрозору виборчу систему. Пропорційна система дуже вигідна для тих, хто маніпулює точкою зору українців, експлуатуючи політичну мотивацію. Комусь вигідно спотворювати реальну ситуацію в державі, особливо тим, хто широко користується популістичними гаслами. Цим політикам вигідна непрозора пропорційна система.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Рибак: Депутати-мажоритарники - найефективніші і найдисциплінованіші

1